בלב שדרת הממילא היפיפייה בירושלים ממקומת מסעדת שף בשרית משובחת וכשרה למהדרין (בד"ץ עטרה בית יוסף). באמת מה צריך יותר מזה?
המסעדה פרוסה על כמה מפלסים, מפלס השדרה מחומם ומוגן, מפלס פנימי של VIP בקומה התחתונה ואזור לאירועים פרטיים.
בעלי יצא לאפטר קצר מהמילואים והחלטנו ללכת להתפנק עם ארוחה בשרית מצויינת וטיול באוויר הירושלמי למול חומות העיר העתיקה.

כפתיח בעלי הזמין לחמניות מאודות עם אסאדו מפורק בתוספת ספייסי מיונז וחמוצים יפנים, הלחמניות היו רכות והאסאדו בתיבול מלוח- מתוק בצורה מדוייקת.
אני הזמנתי סיגרים ממולאים בשר וכבד עוף במטבל טחינה לבנה וסחוג ירוק, הסיגרים היו קריספיים, עשירים, הבצק לא היה פילאס עממי אלא בצק שנעשה במיוחד למנה והיה מצויין. לא ידענו שהמילוי יהיה טיפה חריף אבל אנחנו אוהבים חריף אז זה יצא מצויין, מנה מעולה. על חשבון הבית הוסיפו לנו פוקצ'ה ארוכה, רכה ונימוחה עם מטבלים טעימים.

למנה העיקרית הזמנתי בשילוב כוס יין לבן משובח, סטייק אנטריקוט על מצע פירה וירקות צלויים, הסטייק היה ענק, עסיסי עם רוטב יין, רך ונימוח כמו שסטייק צריך להיות, ביקשתי well done, הוא הגיע לא עשוי לגמרי אבל זרמתי .ודווקא אהבתי.

בעלי הזמין ניוקי תפוחי אדמה עם נתחי פילה בקר, תערובת פטריות יער, ערמונים ורוטב דמוי גלאס. המנה העשירה הגיעה גדולה וגדושה, טעימה להפליא. הסכנה עם ניוקי שהוא יהיה פחוס וחונק, כאן הניוקי היה נימוח ועשוי היטב ושילוב הבשר היה מפתיע.
לצערנו לקינוח כבר לא היה לנו מקום, המנות גדולות, מלאות ומשביעות אז החלטנו לוותר.

האווירה במסעדה נעימה, אולי קצת מוזיקה גבוהה לטעמי, אבל הישיבה בסוג של מרתף מקושת בקשתות עם בר עשיר ואבן ירושלמית מספק את החוויה של העיר העתיקה בעולם. השירות אדיב, לא נדחף ומעיק, אלא במידה, המנות הגיעו מהר מאד שזה פלוס גדול.
מסעדת ג'וי נפתחה לפני 20 שנה ב-2003 במושבה הגרמנית ע"י שלומי דהן, אלון שבתאי ואבירם דותן, ב-2010 המסעדה עברה לשדרות הממילא. בחודש האחרון, סיימו צוות הג'וי שיפוץ ענק הכולל שינוי פניה של המסעדה, שיפוץ המוערך ב-2 מליון ש"ח.

הבעלים מספרים כי המסעדה עברה את כל התלאות שהעיר ירושלים מכירה, מפיגועים, דרך תקופת קורונה ארוכה ללא תיירים ועד לביקורים רשמיים בעיר שעצרו מלכת את הפעילות ובכל זאת המסעדה נשארה איתנה לאורך השנים עם קהל לקוחות מגוון.
המסעדה כשרה למהדרין, בניצוחו של השף ארתור בורלקה, שעשה השתלמות באיטליה ומנהל את המטבח כבר 6 שנים, נותנת מענה לחוויה זוגית, עסקית, חברית, בעלת אווירה מפנקת, נעימה ועשירה. ממליצה בחום.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שלומי
חלק מהמנות שהזמנו היו לא טעימות והוחזרו למיטבח לאחר שעה שאלתי לגבי המנה שלי נאמר לי ששחכו אותי 0509754099
06:16 16.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומי
חלק מהמנות שהזמנו היו לא טעימות והוחזרו למיטבח לאחר שעה שאלתי לגבי המנה שלי נאמר לי ששחכו אותי 0509754099
06:16 16.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר