אסון בתימן: 85 בני אדם נמחצו למוות באירוע צדקה
טרגדיה באירוע ההתרמה: עשרות בני אדם נמחצו למוות ומאות נוספים נפצעו בדרגות שונות במהלך אירוע צדקה שהתקיים בבירת תימן

85 בני אדם נמחצו למוות ועוד 322 נפצעו הלילה (בין רביעי לחמישי) במהלך אירוע צדקה בצנעא בירת תימן, שנשלטת בידי המורדים החות'ים.
סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחה כי האירוע התרחש כשמאות אזרחים הצטופפו במקום על מנת לקבל תרומה כספית, שהסתכמה בכ-9 דולרים לאדם. דובר משרד הפנים התימני האשים את הסוחרים המקומיים במה שהוא מכנה "חלוקה אקראית" של הכסף, ללא תיאום עם גורמים מקומיים.
כמו כן, בכיר בחות'ים האשים כי "האירוע הוא אסון כואב, טרגדיה, תמונה עגומה שנגרמה בעיקר מהתוקפנות של ארה"ב, בריטניה, סעודיה, האמירויות ובעלות הברית שלהן שהביאו את העם התימני למשבר ההומניטרי הגלובלי החמור ביותר", וציין כי הוא רואה בהן בין היתר כאחראיות לאסון.

ארכיון (צילום: שאטרסטוק)
ירי באוויר
עדי ראייה מקומיים סיפרו כי פעילים חות'ים חמושים ירו באוויר בניסיון להשתלט על הקהל. הירי פגע ככל הנראה בחוט חשמל שהתפוצץ וגרם לבהלה בקרב הממתינים שניסו לברוח מהמקום. בצילומים ששודרו בטלוויזיה הראו גופות ארוזות יחד ואנשים מטפסים אחד על השני בניסיון להיחלץ.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו