בשעה טובה: התגלו צעירים במפלגת ה'בית היהודי'
מפלגת הבית היהודי נזכרה שאין לה מטה של צעירים במפלגה. בזכות יוזמה של כמה צעירים יחודש מחר (ד') מטה הצעירים. צעירי הבית היהודי סבורים כי הם יוכלו לרענן את הפוליטיקה הדת"ל ולפעול לקראת אחדות השורות בבחירות הבאות. "חשנו שיש שיתוק מערכתי ציוני דתי של עשייה ברמה הלאומית."

לכל מפלגה יש מטה צעירים. עד עכשיו, למפלגת הבית היהודי לא היה קיים גוף של צעירים שפועל ומוביל את הקו של המפלגה במקומות שצעירים נמצאים בהם. אמנם לפני הבחירות היה מטה של צעירים, אך בתום הבחירות כאשר נודעו התוצאות הגוף התפזר, חלק מהצעירים הצטרפו כעוזרים לחברי הכנסת וחלק אחר עזב. כך נשארה מפלגת הבית היהודי ללא צעירים.
כמה צעירים שחשו הזדהות עם מפלגת הבית היהודי הגיעו למסקנה שמציאות כזו – מפלגה ללא צעירים – אינה יכולה להימשך, ובמשך כמה חודשים הם החלו להקים ארגון חדש שיכיל עשרות צעירים שיהוו את מטה הצעירים של מפלגת הבית היהודי. הם גייסו אנשים, עבדו על תוכניות פעולה, נפגשו עם חברי הכנסת של הבית היהודי ומחר אחרי שחברי הכנסת נתנו את הסכמתם למטה החדש, ייערך "כנס ההשקה" בכנסת.
אחד הצעירים הבולטים שיזמו את המהלך הוא אלי ליפשיץ מבית אל שהתגייס לתוכנית במלוא הכוח. שאלנו אותו, למה שצעירים יצטרפו לפוליטיקה/מפלגת הבית היהודי? ליפשיץ לא מבין את השאלה. "יזמנו את הפרוייקט הזה משום שחשנו שיש שיתוק מערכתי ציוני דתי של עשייה ברמה הלאומית. מאז ההתנתקות מגוש קטיף הרגשנו שלא היה דיבור ולא עשיה פוליטית מצד צעירים בתוך הציונות הדתית. יש הרבה מירמור, אדישות ורבים התייאשו מהמציאות הפוליטית והמטרה שלנו היא לנסות להחיות את הפוליטיקה הציונית דתית."
ליפשיץ טוען כי הציונות הדתית נמצאית בחוד החנית בתחומים המרכזיים ביותר במערכות המדינה, למעט תחום אחד: הפוליטיקה. "אנחנו מובילים בהרבה תחומים חשובים אם זה בכלכלה, בצבא, בעמותות השונות ובהתנדבות אך בתחום המדיני לאומי ובפוליטיקה יש שיתוק מערכות והגיע הזמן להכניס כוחות חדשים."
ומדוע להצטרף לבית היהודי ולא לאיחוד הלאומי? ליפשיץ מסביר: "חשבנו שמסגרת פוליטית זה הגב הרחב ביותר שמכיל בתוכו את המגוון הרב ביותר של הזרמים בתוך הציונות הדתית. אנחנו מאמינים שבאופן עקרוני הבית יהודי מכיל בתוכו יותר זרמים מאשר האיחוד הלאומי לפחות מבחינת מגוון הזרמים שיש בציונות הדתית."
מגוון או לא, נכון לעכשיו, הבית היהודי והאיחוד הלאומי מתכוונים לרוץ ביחד בבחירות הבאות. ליפשיץ בעד: "המטרה שלנו בכל עשייה היא לחבר ולאגד כמה שיותר כוחות ומשאבים ביחד". לדעתו ציונות דתית מאוחדת יכולה להשפיע באפן משמעותי על המדינה ועל כן יש לחתור לאחדות מפלגתית.
מחר, אם כן, ייערך הכנס הראשון בכנסת. יגיעו, נכון לעכשיו, קבוצה של כשלושים צעירים ממסגרות שונות, אם זה סטודנטים, תלמידי מכינות וישיבות ומדרשיסטיות ובכלל צעירים עם מודעות פוליטית גבוהה. השר הרשקוביץ יברך ואורי אורבך ידבר על החשיבות של עשייה פוליטית אצל הדור הצעיר.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו