בארוחות משפחתיות, על האש, מדורות וכל הארוחות אשר מתמשכות למעלה לשעתיים, אנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים ללא הפסקה, מתמלאים ומתקשים לשמור על הדיאטה. אז רגע לפני שאתם מכינים ומוספים עוד נשנוש למדורה, חשוב שתדעו לעשות את זה בצורה בריאה ונכונה שתהפוך את הבילוי סביב המדורה למשביע, מספק וטעים יותר.
1. התחילו עם הארוחה ולאחר מכן רק תתפנו לקינוחים ולממתקים.
2. הוסיפו ירקות למדורה- הירקות יכולים לשדרג את המדורה ולהפוך אותה לצבעונית ומזינה. מומלץ להביא אתכם מראש סלטי ירקות טריים או ירקות מבושלים. למתכון לירקות על האש לחצו

3. מרשמלו- טעים במינון הנכון- המרשמלו עשוי בעיקר מסוכר, עמילן, ג'לטין וחומרים סינטטיים כגון צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. הוא מאוד טעים וגם משמין- 5 יחידות קטנות של מרשמלו מכילות כ-70 קלוריות וכ- 15 ג' פחמימות בדומה לפרוסת לחם לבן. אל תתנזרו, אבל גם אל תגזימו עם כל המתוק הזה
4. מצאו פעילויות נוספות מעבר לאכילה –לשוחח, לפתור תשבץ, לשחק עם הילדים, לעזור למארחת ועוד.
5. שבו רחוק מהבופה – כאשר יש לנו אוכל מול העיניים, העיניים מעבירות למוח מסר לרעב דרך המערכת הצפאלית (החושית) וזה גורם לנו לרצות לאכול עוד למרות שאכלנו בדיוק לפני דקה.
6. רעבים? תארגנו צלחת –בחרו לצלחת את כל הדברים שאתם אוהבים ובכמות שתספק אתכם בלבד. שמרו על גבולות של ארוחה במקום אכילה אוטומטית ומתמשכת.

7. שבו עם הצלחת– באירועים כמו ל"ג בעומר אנו אוכלים בעמידה ולא שבעים. מה שנאכל בעמידה אף פעם לא יכול להרגיש כמו ארוחה אמיתית ולכן לא משביע. מצאו מקום לשבת אפילו בשטיח או על הקרקע.
8. הקפידו לשתות מים לאורך כל האירוע – שתייה תעזור לכם להעסיק את הפה ולמנוע בלבול בין רעב לצמא. רצוי לשתות מים או סודה כי בכל מיץ או משקה מוגז ממותק יש כ- 7 כפיות סוכר.
9. נסו להרגיש מתי אתם שבעים ועצרו – הגוף שלנו יודע מה הכמויות שהוא צריך והוא דואג לאותת לנו על ידי הורמוני שובע ורעב.
10. רכזו את הארוחה לפעם אחת- למרות שהאוכל נמצא שם כל הזמן, אכלו עד שתחושו שובע ועצרו לשעתיים הקרובות.
============
המידע באדיבות סטודיו C

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים