ספיישל: מתכון לשיפודי ירקות במרינדה גאונית

לא משנה איך תבחרו לחגוג, שיפודי ירקות כאלה טעימים יכולים לבוא טוב מבחינתנו גם ממש עכשיו • מתכון קליל עם תיבול גאוני זה כל מה שאתם צריכים לפעמים

לצד המדורה: מתכון לשיפודי ירקות במרינדה גאונית

שיפודי ירקות במרינדה

שיפודי ירקות כאלה טעימים יכולים לבוא טוב מבחינתנו גם ממש עכשיו • מתכון קליל עם תיבול גאוני זה כל מה שאתם צריכים לפעמים.

מצרכים:

1 כוס עגבניות שרי
1 פלפל אדום, חתוך לריבועים
1 פלפל כתום, חתוך לריבועים
1 פלפל צהוב, חתוך לריבועים
1 בצל סגול, חתוך לריבועים
2 זוקיני, פרוסים לעיגולים עבים
2 קישואים צהובים, פרוסים לעיגולים עבים
1 חציל צר וארוך, פרוס לעיגולים עבים
למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום, כתושות
1 כף תערובת תיבול איטלקי (או תערובת של אורגנו + בזיליקום + פטרוזיליה מיובשים)
1 כף חרדל דיז'ון
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים גריל או פלנצ'ה לחום בינוני גבוה.

2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3. משפדים את הירקות על שיפודים, ומברישים בנדיבות במרינדה. מניחים על מגש בצד במשך 10-15 דקות.

4. מעבירים את השיפודים למנגל, מדי פעם הופכים, עד הירקות חרוכים קלות, במשך 10-12 דקות. יוצקים מעל עוד מהמרינדה, אם צריך. מגישים מיד.

============================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו