כל שנה עם התקרב מועד יום הזיכרון לשואה ולגבורה, נערכים סקרים יקרים של כל מיני מכונים במטרה לבדוק את מצב האנטישמיות בעולם, ולא פחות מכך – לבדוק כמה גויים חושבים שלא הייתה מעולם שואה.

תוצאות אותם סקרים, לצד כל מיני טיפוסים פסבדו-אקדמיים הזויים רודפי כותרות, מדידים שינה מעיניהם של רבים מעסקני השואה, אשר רואים בכליון עיניים כיצד שקרים גסים זוכים לעדנה בקרב ההמונים, ושכאשר חוזרים עליהם מספיק פעמים, הם עלולים בסוף להיחשב לאמת.

וכך אנו רואים עליה כל שנה במפלס החרדה בקרב רבים, שיום אחד, חלילה, הגויים כבר לא יאמינו שהעם היהודי עבר שואה. ואז, שוד ושבר, כבר לא ירחמו עלינו, ומי יודע מה יקרה. אני גם לא נכנס למה שאמר סגן הרמטכ"ל, שהוא מזהה תהליכים שהובילו לשואה, והוא לא התכוון ליהודים שנשחטו כאן בחוצות הערים בחודשים האחרונים. הנזק שגרם אותו קצין מצטרף להאשמות של השמאל הקיצוני מכאן ושל נטורי קרתא מאידך כנגד העם היהודי, ונזק זה גדול עשרת מונים מאלף מכחישי שואה מקרב אומות העולם. אולם לא בזה רצוני להתמקד כעת, כי אם באותה חרדה שיש בקרבנו מפני אותם גויים, הטוענים שהשואה הינה המצאה של היהודים ולא ארעה במציאות.

תסמונת הקרבן הנצחי

ברצוני להכריז כאן קבל עם ועולם, שכל זה אינו מעניין אותי כקליפת השום, ושמצדי כל הגויים יערכו כינוס ענק, בו יצהירו על דעת כל מדינות העולם, שהשואה לא הייתה ולא נבראה. זה לא מזיז לי כהוא זה. ואם מישהו חשב שהגויים נורא ירחמו עלינו בגלל השואה, ומכח אותם רחמים הם יחליטו לא לעשות לנו עוד אחת, אזי אותו אדם באמת ראוי לרחמים. תסמונת הקרבן הנצחי היא מחלה יהודית שורשית וקשה לעקור אותה, אך צריך קודם כל להכיר בכך שזוהי מחלה.

לא, רבותי, מה שימנע שואה נוספת זה לא רחמי הגויים, אלא שנשוב בתשובה על החטאים שהובילו לשואה שהייתה, נחיה בארץ-ישראל באמונה שלמה בצדקתנו, נסמוך על ה' ולא על הגויים, לא נעשה עוד ויתורים לאויב ולא נסמוך עוד על רחמיו של הגוי. ואם איזה פרופסור בריטי משועמם או עיתונאי אוסטרלי מופרע סבורים שלא הייתה שואה בעבר, זה באמת לא מעניין אותי. אולם אינני יכול לישון בלילה משום שישנם יהודים שסוברים שלא יכולה להיות שואה בעתיד.

העולם הערבי כולו שואף להשמיד את העם היהודי. מדינות העולם השלישי כולן תומכות בערבים פה אחד. גם רבים מעמי אירופה תומכים באותה שאיפה. בארה"ב לא מעט אנשים היו שמחים לראות אותנו בתאי הגזים. ובמקום להתמודד עם השואה שמתכננים לנו הגויים כיום, אנחנו משקיעים הון תועפות בלשכנע אותם שהייתה שואה בעבר. לא, רבותי, זה לא יציל ולו יהודי אחד, גם אם בכל בית ספר בגרמניה ילמדו שלוש שעות כל יום על אושוויץ. אני מעדיף למנוע את האושוויץ שמתכננים לנו אבו-מאזן (בעצמו מכחיש שואה שכתב על כך את הדוקטורט שלו) וחבריו, הרוצים להמשיך את מה שהיטלר לא סיים. זה הרבה יותר רלוונטי, ועל זה צריך להלחם.