הרב קלמן (צ'אק) דוידסון, חוקר ופעיל חברתי בתחום הגיור, מגיב להתנגדותו של הרב חיים דרוקמן, להקמת בתי הדין האלטרנטיביים 'גיור כהלכה', ואומר כי אינו מבין את חששו של הרב דרוקמן.

כזכור, עם פרסום ההודעה על הקמת בתי הדין אמר הרב דרוקמן כי הוא מתנגד ליוזמה: "אני מתנגד בכל תוקף לכל דבר אלטרנטיבי מתחום התורה והדת לרבנות הראשית, זה הרס חיי התורה בארץ", אמר הרב דרוקמן בריאיון לחדשות 2 online.

הרב דרוקמן הוסיף כי "אני מתנגד לכשרות אלטרנטיבית ובאותה מידה לגיור אלטרנטיבי. אשרינו שיש לנו רבנות אחת שרק בזכותה חיי התורה בארץ יכולים להתנהל כפי שהם מתנהלים".

בתגובה להתנגדותו ולחששו של הרב דרוקמן, כתב הרב דוידסון כי "לא זכיתי להבין את החשש של הרב דרוקמן שליט"א".

לדבריו: "המיזם הוא בנשיאות הגרנ"א רבינוביץ', שליט"א. בטוחני שהרב לא יאשר רבנים שאינם עושים כהלכה".

הרב דוידסון הוסיף כי "מאוד קשה לפשל בביצוע גיור עד כדי כך שהגר לא יהפוך ליהודי על פי ההלכה. הרי גם החמדת שלמה פסק שכל שהגר "טובל עצמו להיות גר ולהיכנס בדת ישראל", גם ללא שום הודעת מצוות, הרי זה נחשב קבלת המצוות והוא יהודי בדיעבד. יכול להיות שבית הדין יראה לפניו שעת הדחק במקרים מסויימים ויאמצו את זה אפילו לכתחילה כי הכל לפי ראות עיני בית הדין".

על עניין ברית המילה אמר הרב דוידסון כי "רוב רובם של הדור שגדל פה בארץ כבר עברו ברית מילה כך שאין צורך אלא בהטפת דם ברית לשם גיור. אשמח ללמד איך לבצע אותה לכל מאן דבעי".

"יש לדאוג שהמקווה כשר ושאין חציצה. וגם שלשה הדיוטות (יהודים פשוטים שומרי תו"מ שאינם תלמידי חכמים) שעשו כל זה, הרי הגר הוא יהודי בדיעבד".

בסוף דבריו כתב הרב דוידסון כי "כל רב המעוניין להצטרף למיזם מוזמן ליצור אתי קשר בפרטי ואחבר אותו עם הגורמים הרלוונטיים.
ובודאי הגרנ"א רבינוביץ' לא יאשר אלא מי שראוי לגייר".