מתכון ללחמניות כשרות לפסח (מתכון ל-20 לחמניות)

המצרכים

2 כוסות מים.

10 כפות שמן.

2 כפיות מלח.

1/2 כפית פלפל שחור.

2 כוסות קמח מצה.

1/2 חבילה אבקת אפייה.

6 ביצים

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר את המים עם השמן, המלח והפלפל, ומורידים מהאש. מוסיפים למים החמים קמח מצה, אבקת אפייה ואת הביצים – שימו לב כי את הביצים יש להבליע אחת אחת לתוך הקמח.

אחרי שהעיסה נראית אחידה, מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים.

מניחים את הכדורים בתבנית אפייה, מכניסים לתנור טורבו בחום של 175 מעלות למשך 40 דקות.

אחרי 40 דקות – מורידים את החום ל-150 מעלות עד להזהבה.