היום הקריטי של קואליציית נתניהו. בג"צ שוב ידון היום בחוק הגיוס, כששוב היועצת המשפטית לממשלה לא מייצגת את הממשלה ומגישה עמדה הפוכה.

הדיון היום בבג"צ יעסוק בתשובה מטעם הממשלה, לפיה היא מקדמת את חוק הגיוס מחדש, ובקשתה לבטל או להקפיא לבינתיים את צו הביניים שהטיל בג"צ על הפטור מגיוס לחרדים ועוד יותר מכך את המימון לישיבות. נזכיר כי הממשלה אישרה את הצעת חוק הגיוס שעבר בקריאה ראשונה בממשלת בנט-לפיד, ובכך מנסה נתניהו להראות לבג"צ כי תהליך החקיקה הותנע מחדש, בתקווה שזה יספיק כדי להשאיר את הסטטוס קוו לעוד מספר חודשים.

נזכיר כי ביום חמישי, הודיעה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה כי "כי במצב החוקי הקיים, על מערכת הביטחון לפעול לגיוסם של בני הישיבות לפי דין, והעברת תמיכות בגין מי שאינו מתגייס אינה חוקית. כמו כן, לא ניתן לקדם הצעות חוק גיוס המנותקות מהצרכים העדכניים של הצבא ומהגדלת הנטל על המשרתים, על רקע מלחמת חרבות ברזל".

עם זאת עמדת היועמ"שית בהתאם לתשובה שנתן צה"ל היא שהוא מסוגל לגייס כ-3000 חיילים חרדים בלבד, וזאת תהיה המכסה לגיוס השנה.

העמדה החרדית עוד לא השתנתה, והאיומים בפרישה מהממשלה אם חוק הגיוס יבוטל בבג"צ עדיין בעינם.