מגישת "סקיי ניוז" הבריטית קיי ברלי הגיבה היום (שישי) לסערה שפרצה בעקבות הראיון שלה אמש לדובר מערך ההסברה הממשלתי באנגלית אילון לוי, בה שאלה האם ישראל סבורה שחייהם של פלסטינים הם פחות מאשר חייהם של ישראלים. בדבריה לא התנצלה על השאלה המטרידה, שהותירה את המרואיין הישראלי פעור עיניים בתדהמה.

"לעיתים קרובות אנחנו מציגים למרואיין צד אחד במחלוקת כדי שיוכל להציע טענה נגדית" טענה ברלי בציוץ שפרסמה בחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) שלה. "אתמול העליתי דעה שנויה במחלוקת של מרואיין קודם, כדי לאפשר למרואיין אחר להגיב". עוד טענה כי "בכל בוקר אנחנו נחושים להציג בהגינות את החדשות על המלחמה הזו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

איילון לוי פוער עיניים בראיון לסקיי ניוז

כאמור, במהלך הראיון אמש ברלי שאלה את לוי על עסקת החטופים, ועל כך שהיחס לפיו ישראל משחררת 150 מחבלים בתמורה ל-50 אזרחים שלה, מראה שישראל סבורה שחייהם של פלסטינים הם פחות מאשר חייהם של ישראלים. לוי פער את עיניו בתדהמה וענה לה בצורה תקיפה, כי מדובר בדרישה של חמאס ליחס של 1:3 עבור כל אזרח ישראלי חטוף, וכי השאלה הזו היא האשמה מבחילה.