כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

M137114-1 (1)

(באדיבות רשת 13)

 כשאסף גרניט פגש את המטבח היהודי: לאחר שהפך את ירושלים, פריז ולונדון, אסף גרניט חוזר להפוך את המטבח הישראלי בעונה חדשה של "מהפכה במטבח".

בדומה לעונות הקודמות, גם בעונה החדשה והרביעית יגיע גרניט לעזור לבעלי מסעדות הנמצאות במשבר כלכלי וניהולי. אלא שהפעם לראשונה גרניט יכנס אל לב המטבח היהודי המציע גפילטע, רגל קרושה ועוד וינסה לעזור למוישלה, בעל מסעדת "שטעטלע" בירושלים.

איך היה עבורך המפגש עם המטבח היהודי הכשר?

"המפגש שלי עם כל מטבח – בין אם הוא צרפתי, טוניסאי, הודי או איטלקי, תמיד מלווה בסקרנות ובפתיחות, בטח כשמדובר במטבח יהודי, המעלה אצלי זיכרונות של ילדות אצל סבא וסבתא בירושלים" מספר גרניט לסרוגים.

"המטבח היהודי, העלה אצלי זכרונות ילדות" (צילום: כפיר זיו)

"מה שהצליח להפתיע ולרגש אותי, היתה ההבנה שהציפה אותי כאשר נפגשתי עם כיכר הקוגל הגדולה" מספר גרניט לסרוגים "מדהים כמה עושר קולינרי יוצא מהמקום שאני הכי מחובר אליו בעולם, שוק מחנה יהודה."

בפרק שיפתח את העונה גרניט, ינסה להציל את מסעדתו של מוישלה, חרדי חסידי בן 44 אבא לשבעה המתגורר בירושלים.

מוישלה נקלע לחובות קשים, לאחר שלפני שנתיים פתח את מסעדת "אלטנוי שטעטלע", בה מגישים מגוון מאכלים יהודיים מסורתיים, כגון: קוגל, גפילטע, רגל קרושה ועוד.

הביקוש לסגנון האוכל הזה הוא אומנם גדול, אך אם מוישלה לא יקבל עזרה דחופה בניהול המקום, המקום יילקח ממנו אחרי כל ההשקעה הרבה שהוא השקיע שם.

הפרק היוצא דופן יפתח את העונה הרביעית, שתפגוש את גרניט עם שלל מטבחים מאתגרים. ביניהם: מסעדה טבעונית, מחלקת יולדות של בית חולים, מסעדה שכל עובדיה הם "מכורים" לשעבר ועוד.

'מהפכה במטבח', החל מהיום (יום שלישי) ה -4 בדצמבר בשעה 21:00 ב"רשת 13"