(צילומים: גולן בן עמי/ סרוגים)

מזל שלבשתי את החולצה המכופתרת שלי באותו ערב.
ברוב המסעדות הייתי כנראה מרגיש בבית עם הטי-שירט הקבועה, אבל משהו באווירה ב'אנדלוסיה' גרם לי לשמוח שהשקעתי בבגדים לכבוד האירוע.

נתחיל מבראשית.
השמועות הגיעו אליי עוד באזור יוני השנה, על כך שנפתח בר-קוקטיילים-מסעדת טאפאסים חדשה בכיכר המוסיקה בירושלים ושמה, 'אנדלוסיה'.

השם התנגן טוב על הלשון, כיכר המוסיקה כבר ידועה במסעדותיה המעולות והביקורות שזרמו אליי היו מעולות. אבל, לוחות הזמנים לא תאמו והזמן חלף, עד שהזדמן לי להגיע סוף סוף ל'אנדלוסיה'. והציפייה רבותיי, השתלמה.

'אנדלוסיה' כאמור, היא שילוב כיפי של בר-קוקטיילים ומסעדת טאפאסים, כאלו עם נגיעה ספרדית. כיאה לבר המכבד את עצמו, הכניסה מגיל 24, וכמובן ללא עגלות תינוק.

הכניסה לבר-מסעדה היא מוסיקה לעיניים. שלוש קומות של בליינים-סועדים, כשלכל קומה מוטיב שונה. הקומה הראשונה, מייצגת את איך שאני מדמיין את חבל הארץ הספרדי – צבעים חמים מעטרים את הקירות, עצי נוי משווים לקומה מראה טרופי ורהיטי עור וזכוכית מוסיפים מימד אלגנטי. הכל מדויק.

הקומה השנייה היא קוקטייל-בר שלקוח מהסרטים. בר ריבועי וגדול במרכז הקומה. שלושה ברמנים עובדים במרץ ובמקצועיות. הריצוף פסיפסי בצבעי השחור-לבן והאווירה קלילה. הקומה השלישית עוד לא מושמשת, ובה חדר פרטי.

קוואזי-דיסוננס

בסמי-דיסוננס למראה הכה מרשים ואלגנטי, האירוח הוא אישי ומחויך. המלצרים חברותיים והברמנים יודעים את העבודה. כיף להתארח אצלם.

התיישבנו בקומה הראשונה, בכיסאות עור רחבים, ומול שולחן זכוכית מסוגנן. התפריט מתחלק לשניים: תפריט טאפאסים – מגוון של 12 טאפאסים מעולמות קולינריים שונים – על חצי דף A4 המעוצב באופן מינימליסטי, ותפריט קוקטיילים ובו כעשרה קוקטיילים במחיר אחיד.

סלט אנדיב

וויסקי הוא הרעל שלי, ולכן בחירת הקוקטייל עבורי הייתה שום דבר מעבר לקלה. 'פניצלין', כך אמרו. תערובת של שני סוגי וויסקי (לפרואיג וג'וני ווקר שחור), יחד עם דבש, נגיעת ג'ינג'ר עדינה וטיפת לימון. הקוקטייל עדין, מתקתק במידה, ומהווה ליווי מעולה לטאפאסים שעוד יגיעו.

פתחנו את הערב עם זוג – סלט אנדיב (36 ש"ח) וטאטקי טונה אדומה (45 ש"ח). אותי קנו כבר באנדיב.

במצג של גינת ירק, כשהעלים זקופים ופריכים בתוך הקערה, מצאנו סלט פשוט מצוין. בתוספת סלק מקורמל, אשכולית אדומה ובוטנים ושקדים מסוכרים, האנדיב מקבל חיות. אופן ההגשה מזמין לאכול עם הידיים וכך עשינו ונהנינו.

טאטקי טונה אדומה

טאטקי הטונה האדומה הוא אחת ממנות הדגל של 'אנדלוסיה', והוא לא הכזיב. על ברוסקטות שמנמנות (טאטקי וברוסקטות? כן, טאטקי על ברוסקטות!), על מצע של עלי רוקט, ובתיבול המבוסס על שמן זית וחלפיניו הונחו חתיכות יפהפיות של טונה אדומה.

הביס הוא בשרני, עסיסי ומשלב מגוון טעמים ומרקמים. מרכרוכיות הטטאקי ועד פריכות הרוקט והבריסקטה. מנה נהדרת.

הברומטר – המבורגר

לקוראי הטור שהגיעו עד כה ואינם יודעים מה זה טאפאסים – ראשית, התביישו שלא שאלתם. שנית, ההגדרה הרשמית מדברת על מנת צד, מתאבן, שמוגש לצד משקה אלכוהולי.

הנגזרת המקומית היא שמדובר במנות לא גדולות (ומחירן בהתאם), כך שזוג צריך להזמין באזור ה-4 מנות כדי לצאת שבע.

פניצלין ופסטייה

שניים שניים הלכו מהמטבח אל קיבתנו, והבאים בתור היו הפסטייה (36 ש"ח) ומיני המבורגרים (62 ש"ח). פסטייה היא מנה שמטבחים רבים תובעים עליה בעלות. בתכלית, מדובר על בצק פילו בו מגולגל מילוי (בד"כ בשרי) כלשהו, שעובר אפייה או טיגון עם המילוי המגולגל בו.

הגרסה האנדלוסית מביאה גרסה מרעננת משלה – המילוי עוסק בפרגית מצד אחד, לצד צימוקים ופיסטוקים מצד שני. את החיבור יוצר הבצל המקורמל והמילוי הרמוני בפה. הבצק עשוי טוב וכיף לאכול.

עכשיו למחלוקת פנימית בקרב מבקרי המסעדות. אסכולה אחת מחד – בשביל מה להזמין מנות שמופיעות במסעדות רבות? יש להתרכז במנות המייחדות את המקום. אני אומר מאידך – דווקא המנות שמוגשות במסעדות נוספות מאפשרות לנו לבצע השוואה ביניהן.

ההמבורגר הוא תעודת ניצחון עבור אנדלוסיה, שמבצעת מנה קלאסית ומוכרת באופן נהדר. הקציצה העשויה מאנטריקוט מוגשת מדיום מבלי לשאול. הירקות בלחמנייה פריכים וטובים. פלחי תפוח האדמה צלויים היטב ובשרניים. הלחמנייה טרייה. וההגשה יפה על בסיס נייר עיתון וצלחת מתכת.

משחקי המרקם

במהלך הערב שמחנו על פתיחת 'אנדלוסיה' שמהווה מקום חדש שמיועד לצעירים, ומביא עמו בשורה חדשה – בעיקר באווירה המיוחדת ובמקצועיות האלכוהולית.

את הערב סיימנו במנה סולו, אבל כזו שלחלוטין עומדת בפני עצמה. הזמנו פילה דג (48 ש"ח), וקיבלנו את כל מה שלא ציפינו לו – ותודה על זה.

פילה דג

במעין מחבת קטנה, על מצע של פיתה דחוסה, הגיע תבשיל פילה של שני דגים – דניס ולברק, לצד עלי רוקט בטעמים מזרחיים עם טחינה דומיננטית.

לצד אלה הוגשה חלת בצל פריכה ועשירה, שיצרה משחק מרקמים נהדר עם הדגים.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================
'אנדלוסיה', מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוסיקה, ירושלים

מתאים ל: #דייט  #חברים

מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשרות מהודרת, רבנות ירושלים
04-679-4016