מתכון ללחמניות 

אם התעצלתם עד היום להכין לחם בבית, מצאנו מתכון שתשמחו לאמץ כבר בשבת הקרובה. לחמניות ביתיות ללא לישה, שתופחות מהר ומתחסלות עוד יותר מהר.

מצרכים:
3 כוסות קמח, מנופה
1 כף שמרים יבשים מידיים
1 כוס מים חמים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מרגרינה (מחמאה) ממוסת
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את השמרים, המים והדבש. מוסיפים את המחמאה המומסת, המלח והביצה וטורפים עד לשילוב מלא.

3. בהדרגה, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד שמתגבש כדור בצק אחיד שלא נדבק לדפנות.

4. מחלקים את הבצק ל-12 ומגלגלים כל חלק לכדור עגול.

5. מסדרים את כדורי הבצק במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לאפייה) או תבנית לתנור בקוטר 30 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של 20 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

6. אופים במשך 25 דקות, ומיד לאחר האפייה מברישים את הלחמניות עם כף נוספת של מחמאה מומסת, אם רוצים.

שבת שלום!

==============

מקור