הכי נכונים ופשוטים: מתכונים לסעודה מפסקת - סרוגים

הכי נכונים ופשוטים: מתכונים לסעודה מפסקת

עוד לא החלטתם מה לבשל לסעודה מפסקת? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן עם מתכונים שיסדרו לכם ארוחה טעימה ומזינה לצום כיפור 

author-image

מתכון לחזה עוף בדבש וחרדל

מצרכים:
3 נתחים עבים של חזה עוף/ 6 פרוסות חזה עוף עבות
1 בצל לבן, קצוץ דק דק
4 שיני שום, פרוסות
4 כפות שמן
6 כפות חרדל (עם גרגירים/ חלק)
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
1 כפית אורגנו (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. במחבת פסים, מחממים את השמן ומטגנים את נתחי העוף במשך 3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת לצלחת.

2. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את פרוסות השום, הדבש והחרדל, מחזירים את נתחי העוף, מוסיפים תבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.

3. מוציאים ושומרים בתבנית מכוסה עם נייר כסף, על מנת לשמור על החום


סלמון אפוי

לתקתק ארוחה (צילום:שטארטוק)

מצרכים:
1 פילה סלמון שלם
20 שיני שום, כתשות
6 כפות דבש
מלח גס
בונוס- עשבי תיבול- טימין/ רוזמרין

אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את הדבש והשום הכתוש

2. מניחים את פילה הסלמון בתבנית חסינת אש, מורחים אותו בתערובת הדבש ומפזרים מעליו מלח גס.

3. מכסים את התבנית ומעבירים את התבנית למקרר למשך חצי שעה-עד שעה

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מפזרים על הדג מעט עשבי תיבול (לא חובה) ואופים במשך 20 דקות. סמוך להגשה פורסים ומגישים


פרגיות ואורז בסיר אחד 

מי אמר שצריך להכין עוד תוספות בנפרד?  אין כמו לתקתק ארוחה שלמה בסיר אחד, תודו לנו אחר כך- לצפייה במתכון לחצו כאן 

(צילום: www.recipetineats.com)


קציצות בשר ברוטב עשיר 

קציצות בשר ברוטב עגבניות מושלם- בדיוק כמו שכולם אוהבים. מתכון מהיר להכנה ומוצלח, ששווה לגזור ולשמור

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון
1/3 כוס פירורי לחם לבן טרי
1 ביצה
1 כפית כמון
1/2 צרור כוסברה
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות:
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול, קצוץ
1-2 שיני שום, כתושות
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה/ חריפה/מעושנת (לבחירתכם)
800 גרם עגבניות קצוצות משימורים
2 כפיות סוכר חום/קינמון
3 עלי דפנה
2 גבעולי אורגנו טרי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה. מגלגלים לכ-20 כדורים בגודל שווה, מסדרים על מגש, ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את כדורי הבשר מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים לצלחת.

3. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל (ועוד קצת שמן, אם צריך), ומאדים עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

4. מחזירים את כדורי הבשר למחבת, מדי פעם מגרדים את תחתית המחבת כדי שתכולתה לא תישרף.

5. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, עלי הדפנה והאורגנו, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מסמיך.


פשטידת עוף וירקות

פשטידת עוף וירקות, שתשמחו להוסיף לארוחה הקרובה. במתכון פשוט וקל, שכל אחד יכול להכין ולחסל עם הילדים- לצפייה במתכון לחצו כאן


מתכון לעוף בתיבול מדויק

לפעמים פשוט כיף ללכת על בטוח, מתכון לעוף בתנור עם תיבול שתמיד עובד. דבש, שמן זית ושום ולהכניס לתנור- קל, פשוט וטעים!

מצרכים:
8 שוקי עוף
10 שיני שום, כתושות
1/2 לימון חתוך לפרוסות דקות
3 כפות דבש
6 כפות שמן זית
צרור כוסברה, קצוצה דק דק
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים – כולל שוקי העוף, ומצפים אותם היטב ברוטב.

2. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

3. מסדרים יפה את שוקי העוף ופרוסות הלימון מעל- בתבנית חסינת אש ויוצקים מעל את הרוטב.

4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50 דקות ומגישים


מרקים

אי אפשר להיכנס לצום בלי מרק טוב שיזין את הגוף, בדיוק בשביל זה אספנו לכם 4 מתכונים פשוטים למרקים טעימים ומשביעים שתשמחו לאמץ- לצפייה בכתבה לחצו כאן

(צילום:שטארסטוק)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
עם כל הכבוד למתכונים המבוקשים - תזכרו
אוראור | 18-09-2018 10:39
שלספק נוזלים לגוף זה הכי חשוב - ככה שלי יש רעיון נוסף: מרק - ולא חשוב מאיזה סוג - ועדיף לאכול את המרק ממש בסעודה המפסקת - כדי שבדיוק לפני הצום תקבלו את כמות הנוזלים שצריך. שיהיה לכולנו צום קל ומועיל!