מתכון לטארט מנגו
רגע לפני שהקיץ עוזב אותנו, אין כמו לקחת את הפרי הכי טעים בעונה ולהפוך אותו לעוגת שבת מרהיבה ביופייה וטעימה לא פחות- צפו עכשיו שלב אחרי שלב במתכון:
מצרכים:
לבסיס: (לקיצור תהליכים, ניתן להשתמש בבסיס פאי מוכן)
1 ביצה
1/2 חמאה/מחמאה, מרוככת וחתוכה לקוביות קטנות
2/3 כוס סוכר
2 כוסות קמח
למילוי:
2 מנגו
2 כפות גבינת שמנת
1/3 כוס יוגורט יווני(אפשר גם רגיל)
גרידת תפוז
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור על 190 מעלות
2. בקערה גדולה, מקציפים את הביצה, לאחר מכן מוסיפים את החמאה והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד למצב שהבצק מתפורר
3. מסדרים את תערובת הבסיס בתבנית פאי(טארט) עגולה בגודל 8 אינץ' משומנת, בעזרת מזלג יוצרים משטחים את הבצק ומחוררים מעט חורים בבסיס (ראו בסרטון)
4. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30-40 דקות, או עד למצב שהפאי בצבע חום זהוב ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
5. במקביל מקלפים את המנגו וחותכים אותו לפרוסות דקות ואחידות
6. בקערה בינונית מערבבים את כל מרכבי המילוי (חוץ מהמנגו)
7. רגע האיחוד: יוצקים ומשטחים את המילוי על בסיס הפאי, לאחר מכן מסדרים את פרוסות המנגו בצורה מעגלית, עד למרכז. ומכניסים את העוגה להתייצב במקרר
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים