בליכוד יוצאים בחריפות היום (חמישי) כנגד יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד, לאחר שדווח ב"הארץ'", כי בשעה שעמד בראש משרד האוצר, הוא ביקש מפקידי המשרד לבדוק חקיקת חוק שייטיב עם איש העסקים ארנון מילצ'ן. זאת בניגוד לדברים של לפיד עצמו שטען בעבר שלא פעל על מנת לקדם את החוק.
השרה מירי רגב הגיבה לפרסום, ואמרה: "ונהפוך הוא. דווקא בפורים נפלה לו התחפושת של איש האתיקה הדת והמוסר".
רגב פנתה ללפיד, "יאיר, האם סיפרת לחוקרי לה"ב 433 על כך שביקשת כשר האוצר מיועציך, לגבש חוות דעת על חוק שייטיב עם חברך והבוס שלך לשעבר ארנון מילצ'ן? אולי שכחת…לנו בכל מקרה תפסיק מהיום לספר סיפורים".
יו"ר הקואליציה דוד אמסלם תקף את לפיד. "במקום להיחקר כעבריין ראשי, הופכים אותו לעד תביעה", צייץ בחשבון הטוויטר שלו.
ח"כ מיקי זוהר קרא לחקור את לפיד. "אם הוא לא ייחקר ולא יואשם ויורשע בסיפור הזה, אזי כך היה צריך להיות גם לגביי ראש הממשלה", כתב זוהר בפייסבוק. "כנ״ל גם לעניין נוני מוזס וחברי הכנסת שקידמו את חוק ישראל היום וקיבלו בתמורה סיקור אוהד".
"מקורבי רה"מ מנסים להכפיש אותי, אבל לא יעזור להם"
מוקדם יותר הבוקר הגיב לפיד לדיווח: "הבוקר פורסמה הוכחה נוספת למה שטענתי מהרגע הראשון: כשבאו אלי עם חוק מילצ'ן פניתי לדרגי המקצוע באוצר, קיבלתי מהם חוות דעת נגד חוק מילצ'ן, ופעלתי רק לפיה. כשניסו ללחוץ עלי, גילגלתי אותם מכל המדרגות. זה השינוי שהבאנו למערכת הפוליטית. עובדים רק לפי טובת הציבור".
לטענתו, "כשמדובר בכסף ציבורי אין מקורבים, אין חברים, לא סוגרים שום דבר מאחורי דלתות סגורות. מקורבי ראש הממשלה ממשיכים לנסות להכפיש אבל לא יעזור להם. בשורה התחתונה נשארות העובדות – ראש הממשלה קיבל מיליון שקל וניסה לקדם את חוק מילצ'ן, אני לא קיבלתי אגורה שחוקה מאף אחד ועצרתי את החוק".
לפי הדיווח, באוגוסט 2013 פנתה היועצת הכלכלית של לפיד, רותם רולף, לאגף התקציבים וביקשה חוות דעת בנוגע לחוק. במשרד אכן הכינו מסמך מקיף של נימוקים נגד החוק ואף נעשה דיון במשרד בהם נשאלו אנשי האגף על ההתנגדויות אליו.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
צווחן מצוי
זה כבר בידיים של מערכת החוק והמשפט. אותם מיקי זוהא כבר לט יוכל לעצור.
17:06 01.03.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בנצי
חכמים בני חכמים, מעמידים בפנינו שוב את הדילמה הנצחית - כמו שאמר החכם מכל אדם - "עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו" או "אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן...
חכמים בני חכמים, מעמידים בפנינו שוב את הדילמה הנצחית - כמו שאמר החכם מכל אדם - "עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו" או "אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה". אפשר לנסח זאת אחרת: הרגבים והביטנים והזוהרים, אין כנראה שום קשר בין הפה והאזניים שלהם: אומרים על לפיד שהוא פעל לפי החוק ומוסיפים מיד שזוהי הוכחה ברורה לכך שהוא עבריין. איך זה מסתדר? - אולי לפסי-כו-לו-גית פתרונים.
המשך 14:57 01.03.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גימי-יהודי מיהודה
יאיר לפיד =לץ ויושב עם מרעיו =חבר הליצים!!
12:24 01.03.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמוס
לפיד היהיר יישב בכלא בסוף
12:24 01.03.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר