מתכון לסירות חצילים במילוי גבינות
החזרה לשגרה עושה אתכם רעבים? זה בדיוק הזמן לבשל ארוחות קטנות ומהירות שיחממו את הימים הקרירים שלפנינו. 20 דקות עבודה ויש לכם סירות חצילים מפנקות- בתאבון!
מנות: 6 | חלבי
מצרכים:
3 חצילים קלים ארוכים
2 שיני שום
2 עגבניות בינוניות
צרור עלי פטרוזליה
צרור עלי בזיליקום
150 גרם גבינת חמד
מלח ופלפל
שמן לטיגון
*ניתן להחליף את החציל בכל ירק אחר שמתאים לאפייה- כמו: קישוא/זוקני, תפו"א ועוד.
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות וחוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 6 סירות.
2. על אש בינונית מחממים מספר כפות שמן במחבת, ומכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך 15 דקות.
3. מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.
4. בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מכינים את המלית. לתוך קערה מגרדים/ קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והגבינה, כותשים את שיני השום וקוצצים דק את הפטרוזיליה והבזיליקום.
5. בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל על מנת ליצור שקע למילוי בסירות.
6. קוצצים מעט בעזרת סכין את בשר החציל שהוצאנו ומוסיפים אותו למלית שהכנו. לאחר מכן מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לתערובת אחידה וכבדה ומשפרים תיבול במידת הצורך.
7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה בזהירות את הסירות. לאחר מכן ממלאים אותן בתערובת המילוי באופן שווה, ומזלפים מעל כל חציל ממולא, מעט שמן זית מלמעלה.
8. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות. ומגישים חם!
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יוחאי
שלום, מה אפשר לשים כתחליף לגבינה?
09:00 18.10.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר