מתכון לקציצות ארטישוק
השבת המתקרבת הולכת להיות חגיגית במיוחד ובדיוק לשם כך הבאנו עבורכם היישר מהמטבח של אופירה רבני מתכון חגיגי לקציצות בשר על מצע ארטישוק, שלא במקרה מככב בתקופה הזו של פסח.
ממש בימים אלה, עונת הארטישוק נמצאת בשיאה- אז נצלו את המועד והכינו תענוג אמיתי שמתאים בדיוק לשבת שכזו.
מצרכים:
10 תחתיות ארטישוק טרי/ אריזת תחתיות ארטישוק קפואות
חבילת רסק עגבניות קטנה
קילו בשר טחון
7 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
2 כפות פפריקה בשמן
כף כמון
2 כפות מלח
עלים טריים פטרוזיליה סלרי ושמיר
בצל גדול
1/4 חבילת קמח מצה
אופן ההכנה
1. לקצץ את הפטרוזליה, השמיר, הסלרי ואת הבצל
2. לתבל את הבשר הטחון בפפריקה, מלח וכמון ולהוסיף את הבצל הקצוץ, העלים וקמח המצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה. לאחר מכן ליצור קציצות בגודל בינוני מהבשר הטחון
3. לחבר את הקציצות לתחתיות הארטישוק ולהדק חזק עם היד
4.אל סיר גדול ורחב מלא בחצי מים מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים- 2 כפות פפריקה בשמן, כף כמון, 2 כפות מלח ומרתיחים
5 חותכים את תפו"א לקוביות ולמכניסים לסיר ולאחר מכן מסדרים את תחתיות הארטישוק עם הקציצות בסיר ומכסים
6. מבשלים כשעה על אש בינונית ומגישים.
חג שמח ושבת שלום!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים