מתכון למרק ארטישוק ירושלמי

לכבוד פתיחת עונת הארטישוק ולכבוד פתיחת פסטיבל 'ארטישוק ירושלמי', קבלו מתכון מחמם למרק הכי ירושלמי בסביבה.

מנות: 6| חלבי

מצרכים:
חצי קילו ארטישוק ירושלמי -חתוך לקוביות
1 כרישה פרוסה לטבעות (ללא החלק הירוק)
1 גזר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
חצי בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
75 גרם חמאה ניתן להחליף את מחצית הכמות בשמן זית
מצרכים לתיבול:
2 ענפי תימין
1 עלה דפנה
מלח
פלפל שחור טרי גרוס
2 כוסות מים חמים לתהליך ההידוי
750 מל (3 כוסות חלב)

במידה ותרצו להפוך את המתכון לפרווה ניתן להחליף את החלב ,ביין לבן יבש ולבשל עם ציר ירקות (2 כוסות יין בהלך האידוי ,750 מ"ל ציר ירקות.)

אופן ההכנה:
1. ממסים את החמאה
2. בסיר מאדים את כל הירקות, מלבד הארטישוק, אותו מוסיפים רק לאחר מס' דקות. במהלך האידוי מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים חמים – עד לריכוך הירקות
3. מוספים את התבלינים עלה דפנה, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם
4. מביאים את החלב לרתיחה ובו זמנית ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לריכוך מוחלט של הירקות
5.לאחר מכן מסירים מהאש ומוציאים את התימין ועלה הדפנה
6. טוחנים היטב ומוסיפים מים חמים במידת הצורך לקבלת סמיכות רצויה.

הצעת הגשה: להגיש עם עירית קצוצה ,כמה טיפות שמן זית, שקדים מולבנים קלויים, וטוסטונים עם גבינה טובה

=====

המתכון באדיבות שמיל הולנד השף של קפה בן עמי | המושבה עמק רפאים 38, שתיקח גם היא חלק בפסטיבל 'ארטישוק ירושלמי' שיחל לראשונה מחר עד ה26/01 בו יציעו למעלה מ-50 מסעדות ברחבי ירושלים מנות וקינוחים שכולם על בסיס ארטישוק ירושלמי.