בית משפט השלום בתל אביב גזר היום (חמישי) מאסר על תנאי ופיצוי על השוטר שי פרץ, ששירת כפרש במשטרת ישראל והואשם בתקיפת אישה במהלך הפגנה נגד הרפורמה המשפטית באיילון.

על פי הכרעת הדין, בהפגנה שהתקיימה לפני כשנתיים בתל אביב, במהלך פינוי מפגינים שחסמו את נתיבי איילון, הנאשם רכב לעבר המתלוננת, והסוס דרך על רגלה. בהמשך, הצליף בה פעם אחר פעם באמצעות המושכות. הנאשם כפר באשמה, אך לאחר שמיעת כלל הראיות בית המשפט הרשיע אותו.

המחלקה לחקירות שוטרים ביקשה להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל שניתן לרצותו בעבודות שירות, מאסר על תנאי ופיצוי לנפגעת העבירה. מח"ש טענה כי הנאשם השליך את ביצוע העבירה על המתלוננת, לא הביע חרטה ולא נטל אחריות על מעשיו.

בית המשפט דחה את בקשת סנגוריו של הנאשם לבטל את ההרשעה, ואימץ את עמדת מח"ש להשארת ההרשעה על כנה. בית המשפט כאמור גזר על הנאשם מאסר על תנאי ופיצוי למתלוננת. בגזר הדין נכתב כי: "קו הגבול בין שימוש בכח סביר לבין אלימות מיותרת חייב להיות חד וברור. הרשעת הנאשם משרטטת קו זה באופן בהיר ומודגש". החקירה נוהלה על ידי צוות תל אביב במחלקה לחקירות שוטרים.