עסקת חטופים נוספת: מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי ג'ורג' גלזמן, שנחטף על ידי הטליבאן באפגניסטן בשנת 2022, שוחרר היום (חמישי) אחרי שנתיים וחצי בשבי. שחרורו של גלזמן מגיע בעקבות עסקה שקודמה על ידי שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לענייני חטופים, אדם בוהלר, שהגיע היום לאפגניסטן ונפגש עם בכירי ארגון הטרור.
"אחרי שנתיים וחצי בשבי באפגניסטן, ג'ורג' גלזמן נמצא בדרכו הביתה ויתאחד עם אשתו אלכסנדרה" אמרר מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו. "אנחנו מודים לקטאר שסייעה במאמצים הדיפלומטיים שהבטיחו את שחרורו. קטאר ממשיכה להיות מתווכת ושותפה אמינה, שמובילה מגעים מורכבים".
זהו החטוף האמריקני השלישי שמשוחרר מהשבי באפגניסטן מאז תחילת כהונתו של טראמפ, כשהוא מצטרף לראיין קורבט ו-וויליאם מקנטי ששוחררו מהשבי ב-20 בינואר. "שחרורו של ג'ורג' הוא צעד בונה ומשמעותי, אך הוא מהווה גם תזכורת לכך שיש עוד אמריקנים שעדיין נמצאים בשבי באפגניסטן" הדגיש רוביו. "הנשיא טראמפ ימשיך את מאמציו לשחרר את כל האמריקנים שמוחזקים בשבי ברחבי העולם".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים