לאחר דיווחים על שריפות שנה שעברה ופיצוץ שאירע בעקבותיהן, במערך הכבאות של לונדון לא לקחו סיכונים השנה ופרסמו אתמול (שלישי) הנחיות בטיחות בקהילה החרדית בצפון לונדון בשכונת סטמפורד היל במחוז האקני.

במודעה נכתב כי הכבאות והמשטרה מזכירים לתושבי לונדון לנקוט משנה זהירות בחגיגות 'פסטיבל' היהודים – ל"ג בעומר בעקבות קריאות רבות שנרשמו במשטרה ובכבאות שנה שעברה על מדורות באזור.

מפקד הכבאות במחוז האקני, נרינדר דייל, כותב במודעה כי הקריאות שנה שעברה העסיקו את צוותי הכיבוי המקומיים וכי דעתם היא שהמדורות נדלקו כחלק מחגיגות ל"ג בעומר: "למרבה המזל, אף אחת מהשריפות לא התפשטה לעבר הרכבים והבניינים אבל אנו חוששים ברצינות השנה שתתכן שריפה גדולה בעקבות המדורות".

לדבריו, בסרטונים ברשתות החברתיות ניתן לראות שנעשה שימוש במדורות גם בחומרי הדלקה שהאיצו את הבעירה כמו תרסיסים, דלק או בטריות ועל כן הוא מבקש לפעול לפי הנחיות הבטיחות.

צילום מסך טוויטר ifYouTickleUs

הסיבה להוראות הבטיחות יוצאות הדופן מגיעות לאחר פיצוץ שאירע שנה שעברה באחת המדורות בסטמפורד היל שנגרמה בעקבות השלכת דלק למדורה או בעקבות התלקחות סמארטפונים שהיו על יד המדורה וייתכן שסוללות של המכשירים הושלכו.

עשרות אנשים נפצעו בעקבות הפיצוץ: אם מהאש עצמה או בעקבות הבריחות מהלהבות. אף אחד לא נפצע רציני.