מסעדת החצר, המציינת בימים אלה עשור לקיומה, היא כבר סוג של מיתולוגיה ירושלמית. המבנה הייחודי לשימור, הניצב בפאתי מתחם תחנת הרכבת הראשונה בירושלים והמאכלס את המסעדה מאז היווסדה מלמד גם על אופיים הייחודי של המסעדה, ושל השף מוטי אוחנה ושותפו משה כהן. האופי המיוחד של המסעדה בא לידי ביטוי הן באווירה התוססת מחד והנעימה מאידך, הן בחמימות הביתית בה מתקבלים הסועדים והן בהיות המקום מוסד קולינרי השומר על הסטנדרטיים הגבוהים ביותר ללא פשרות. התפריט החדש והמעודכן במסעדה לרגל שנת העשור, היווה סיבה טובה לבדוק האם כמו בעבר, גם היום, המסעדה מצדיקה את המוניטין החיובי שלה.
לא חלף זמן רב מאז שהגענו למסעדה עד ששמנו לב לתופעה ששמה שף מוטי אוחנה, בעידן בו כל שף הוא "סלב", מעטות מידי הן המסעדות בהן באותו ערב אפשר לראות את השף מצד אחד עמל במרץ במטבח הפתוח על התבשילים ומלהטט בין הסירים והמחבתות, ומצד שני מוצא את הזמן לצאת מהטריטוריה שלו, לברך כל סועד ולהתעניין בחוויה שלו. מה שפחות מפתיע הוא שנראה שהסועדים כולם כבר מכירים את השף, כי למסעדה כזו, מסתבר שחוזרים שוב ושוב. לכן, לא הופתענו גם מכך שבסתם ערב של יום שני בחודש אוגוסט המקום המה מפה לאוזן. ככה זה כשמעניקים כזו חוויה.
תפריט המסעדה, הרחב והמגוון, מציע ברובו אוכל ים תיכוני מודרני, וכולל מנות שף ייחודיות שנותנות דגש לחומרי גלם מקומיים. התפריט מציע גם נתחי בשר, תבשילי קדירה ומנות דגים מעניינות. חלק נוסף מקורי בתפריט, הוא גאוות המסעדה בספקי חומרי הגלם שלה: כך, כולל התפריט סעיף "תודות", לספקים כמו עוז משוק מחנה יהודה שאחראי לאספקת הדגים, ל"אטליז שגב" הירושלמי המפורסם שמספק את הבשר, ולספקים נוספים. מחווה יפה ונוגעת.
אנחנו פתחנו את הארוחה ב"פלטת מזאטים" (68 ש"ח), מגוון ענק ועשיר של סלטים ומטבלים איכותיים ומקוריים שהבולטים שבהם היו קרם החציל העדין והמתקתק, החומוס החמים עם טעמי הלימוניות החמצמצה, ומטבל הקישואים המקורי, אבל גם יתר המזאטים היו לא פחות ממעולים, בפרט כשלצידם לחם פרנה מרוקאי שזה עתה יצא מתנור האבן הייעודי. משם המשכנו לסשימי טונה (68 ש"ח) – נתחים אדומים בשרניים, על סלט של שומר, פירות הדר, צ'ילי ונענע. מנה בעלת חריפות מעקצצת ונעימה שמזכירה שהקיץ עודנו כאן. לא פחות טובה הייתה מנת הסביצ'ה דג ים (68 ש"ח), דניס במקרה הזה, על מצע של קרוסטיני עם בצל סגול, עגבניות וכוסברה קצוצים דק וזיתי טאסוס. המשותף לשתי מנות הדגים הראשונות, מעבר לאיכותן, היה יופיין ועדינותן: המנות היו אסתטיות ומושכות וכל ביס מהן הזמין את הביס הבא. מזל שבשלב כלשהו הגיעו מנות הביניים.

ראשונה שבמנות הביניים, הייתה מנה קלאסית של פילה דניס (120 ש"ח) על ניוקי עגבניות ומרווה. דג הדניס היה עסיסי בבשרו וצרוב בקצותיו, כנדרש, וככזה תאווה לחיך. המנה השנייה בקטגוריה זו הייתה מנה ים-תיכונית מקורית ומרתקת, מחבת של כנאפה בשר טלה עם קרם כרובית מעושנת. שילוב אטריות הקדאיף עם בשר הטלה שנטחן לפירורים גסים והיה שומני במידה, יחד עם קרם הכרובית שהקליל את כבדותו היה מרתק וטוב, והביא לפיצוץ של טעמים ומרקמים בפה.
אל פסגת הארוחה הגענו במנות העיקריות. שתי מנות שמזכירות היטב את שכבר ידוע: מוטי אוחנה, על צניעותו הרבה, הוא מהשפים הטובים ביותר בעולם האוכל הכשר (וכנראה גם בעולמות אחרים, לא בדקתי…). היופי הוא שמדובר במנות מאד פשוטות, לכאורה. אבל כאלה שלימדו שיד מדויקת ומנוסה היא שובר השוויון, שמאפשר להביא גם מנות פשוטות כביכול לגבהים ניכרים. הראשונה שבהן, הייתה זוג לחמניות באן שעטפו ברכות בשר אסאדו מפורק שבושל שעות ארוכות במשרה תפוזים מתקתק. לחמניות הבאן החמימות, שהיו רכות ואווריריות, נמשחו קלות באיולי צ'יפוטלה בעל חריפות קלה, מולאו בנדיבות בבשר האסאדו הרך כחמאה הספוג במשרה התפוזים, ופשוט בעטו בכל בלוטות הטעם במלוא עיזוז.

מנה לפנתיאון, שאפשר לאכול ממנה בלי די. העיקרית הנוספת הייתה זוג פוטוגני של צלעות טלה קטנות ויפיפיות, שמגיעות מאחד מספקי הבשר הטובים בארץ, לגזיאל. הצלעות קבלו צריבה מדויקת על הגריל, שודכו לרוטב דמי-גלאס שצומצם כהלכה, והונחו מעדנות על פירה כרובית וטבולה שקדים. כאמור, מנה לא מורכבת במיוחד, אך עקב דיוקה – שלמותה.

לקינוח אכלנו מנה, שכשמה כן היא "שחיתות". הקינוח היה למעשה פלטת קינוחים, שהכילה לצד ביצת מרנג במילוי קרם וניל וקרם מנגו בחיפוי של רוטב מנגו ופירות יער, גם ווריאציות שונות ומגוונות של שוקולד שבהן: קרם שוקולד בלגי, קרם אוראו, מרנג שוקולד וקרמבל שוקולד מלוח. ייחודיות הקינוח הייתה, מעבר ליופיו וצבעוניותו, בשילוב המאוזן של טעמי מלוח-מתוק-חמצמץ. יד מדויקת כבר אמרנו.
לסיכום, החצר היא מסעדה שהכל בה מתחבר בסינרגיה, האווירה, האוכל השירות והאותנטיות. לא מעט בזכות השף מוטי אוחנה, המנצח עליה ביד רמה, ולא פחות – מקצועית וידענית, והכל בחן, בקסם ובכישרון נדיר.
=======================================================
החצר
דרך בית לחם 7 , מתחם התחנה
ירושלים
רבנות ירושלים
02-6719922

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים