לאחר ששכח מעט הבאז סביב הפיכתה של מסעדת הבאגסי, מוסד תל אביבי וותיק, המזוהה עם השפית חיה קלור, לכשרה, אחרי קרוב ל-15 שנות פעילות, מצאנו גם אנחנו כי הגיע הזמן לבדוק בשל מה הסער, והאם הוא מוצדק. וכן, אם השם חיה קלור מצלצל לכם מוכר, זה לא במקרה, חלקכם בוודאי נחשף אליה כבוגרת אהודה של תכנית ריאליטי הבישול "משחקי השף", שזכתה למחמאות רבות מצוות השופטים בכלל, וממאיר אדוני בפרט, שהגדיל להכתיר אותה כמי שהתוותה לו דרך בתחום האוכל המקומי.
המסעדה ממוקמת בליבה של שכונת פלורנטין בתל אביב, וכבר עם ההגעה אליה מתברר שאופייה משתלב היטב עם סביבתה. המסעדה מתפקדת בשעות הערב כבר-מסעדה, באופן המתבטא בתאורה אפלולית, מוזיקה תוססת וחבורות של צעירים קולניים היושבים בשולחנות הגדושים מחוץ למסעדה, הממוקמים ממש על הרחוב ומשתלבים בו בטבעיות.
בתוך המסעדה אופציות ישיבה שונות, ומלבד שולחנות וכסאות קלאסיים ניתן לשבת על הבר התוסס, על ספות או על כסאות בר גבוהים. הקהל במסעדה נראה כמו מיקרוקוסמוס של תל אביב והינו רבגוני ואפילו משעשע: דתיים עבדקנים לצד היפסטרים מזוקנים, מבוגרים לצד צעירים, ישראליים לצד תיירים. כולם משתלבים כאן בטבעיות.
התפריט במסעדה, אם לומר בעדינות, מאד מגוון, ואם לומר בבוטות, מעט אנרכיסטי; תמצאו בו מגוון גדול מאד של מנות, שלא בהכרח קשורות זו לזו או לקו מסוים. שניצלונים בצ'ילי לצד מרק קרם ארטישוק ירושלמי. ניוקי ערמונים וכמהין לצד מרק בשר תימני. מה שכן, זהו תפריט שמשתלב עם ההטרוגניות של המסעדה ומצליח ככל הנראה לכוון לכל הקהלים המבקרים בה גם יחד, ולדגמן קיבוץ גלויות קולינארי.
אנחנו פתחנו את הארוחה בראשונות קלאסיות: כבד קצוץ (46 ש"ח), שלצידו ריבת עגבניות שרי וטוסטים (מעט עבים יתר על הדרוש). הכבד נקצץ מעט גס כך שטעמיו ניכרו כדבעי, נשמר בו מינון מדויק של בצל מטוגן ופלפל שחור, והריבה המסורתית, שלא הייתה מתוקה יתר על המידה, איזנה אותו היטב. ראשונה נוספת הייתה מנת מרגז שרקוטרי (44 ש"ח), המורכבת מזוג נקניקיות בשרניות בחריפות קלה, המונחות על סלט ענק, מעקצץ וכיפי של עגבניות שרי, צנוניות, פטרוזיליה ובצל. הסלט נקצץ גס ותובל בנדיבות בלימון ושמן זית ועוצמתו הייתה בפשטותו ובניגוד המרענן שהוא יוצר למרגז. בתחתית הסלט מצאנו שוב צנימים, אך כאן כבר מצאנו אותם כלא נחוצים.

לעיקריות בחרנו במנות קונצנזוס, הנחשבות כמנות הדגל של המסעדה. האחת, מחבת לוהטת של כנאפה בשר טלה (78 ש"ח); מנה ייחודית ולא שגרתית, המורכבת מבשר טלה טחון ומעורב עם עשבי תיבול המכוסה בשכבת קדאיף (שוב, מעט עבה). המנה כבדה ודחוסה, וכנראה בכדי "לרכך" אותה, מוגשים לצידה אלמנטים שונים המשתלבים עם המנה: צ'ילי ירוק צרוב, פרוסת חציל בקראסט פירורים, סלט עגבניות חריף וטחינה טובה. ואכן, סלט העגבניות והטחינה משתלבים היטב עם המנה ונותנים לה את הניגוד שהיא כה זקוקה לו, כך שלמרות הכבדות, נוצרת לבסוף מנה חביבה ומעניינת המשלבת טעמים שונים יש מאין.

גם העיקרית הנוספת, שכינויה "תבשיל אהבה של בשר עגל" (89 ש"ח), הייתה מקורית ויותר מכך מלאה בטעמים עמוקים ועשירים. מדובר בתבשיל מבושם תבלינים, המותקן מנתחי עגל שבושלו ביינות מתוקים ויבשים לצד ערמונים ובצלים מקורמלים.
די בטעימה קלה ומהנה מהמנה בכדי להשתכנע שהיא מצדיקה את שמה והיא אכן מלאה אהבה. התבשיל החורפי נדיב ועשיר בטעמים מחממי לב ומשיבי נפש. ניכר שיד אוהבת טיפחה אותו בשעות הבישול הארוכות בהן בילה על האש. נתחי הבשר נימוחים בחיך מתיקותם נעימה ומרקמם מדויק, ואפילו הקינמון שהיה מעט דומיננטי לא גרע. מנה מופתית.
למרות רצוננו להישאר עם טעמי "תבשיל האהבה" בפה, לא התגברנו על חיבתנו לקינוחים, ובחרנו לקינוח פאי פקאן שהגיע בליווי גלידת וניל והיה מתוק יתר על המידה, אך התאזן על ידנו עם שוט מקפיץ ומעורר של אספרסו.
הקינוח, שלא נעשה במקום, הוכיח שהיינו צריכים לעבוד על דחיית סיפוקים ולהישאר עם טעמו של התבשיל המצטיין בפה. אבל העיקר שנותר בנו טעם של עוד…
ושימו לב לשמועה שגונבה לאוזננו, בימים הקרובים, לרגל חג הפורים המתקרב, מתוכננות הפתעות בבאגסי, ביניהן מנות ייחודיות בהשראת החג, מסיבות פורים ועוד.
למי מתאים: אתם כבר יודעים, לכולם, כולל כולם.
=================================================
"באגסי" – פלורנטין 26, תל אביב, כשר
א'-ה': 10:00- עד הלקוח האחרון ,שישי: 10:00- כניסת השבת
מוצ"ש: שעה לאחר צאת השבת ועד הלקוח האחרון
טלפון: 03-5109952

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
גילה
האוכל מרגיש אוכל של בית אבל טעים אש! הביקורת הזו באמת משקפת את כל הטוב הזה
13:59 09.03.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר