לאחרונה אותרו בארכיון מכון ז'בוטינסקי פנקס רשימות אישי של רעייתו של זאב ז'בוטינסקי, יוענה, ובו גם מתכונים שאהבה להכין לבני משפחתה. המתכונים נכתבו ברוסית אך במאמץ משותף של צוות המוזיאון והארכיון, אחד המתכונים תורגם לעברית והסתבר שמדובר במתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס המיוחדות של יוענה אותם הכינה לבני משפחתה וביניהם גם זאב ז'בוטינסקי.
בנות השירות של מוזיאון ז'בוטינסקי החליטו לא להסתפק במסמך אלא ליישם ויזמו הכנת עוגיות לצוות העובדים. התוצאה הייתה מצויינת והייתה בבחינת התכתבות וחיבור מעניין בין החומר הארכיוני והמטבח של בית ז'בוטינסקי למכון ז'בוטינסקי בישראל 2021. יצויין שבין המתכונים היו גם מתכונים לפשטידות ומרקים.

לקראת שבת, מפורסם המתכון כדי שכל מי שירצה יוכל להתחבר לטעמי המטבח של משפחת ז'בוטינסקי.
תרגום המתכון:
עוגיות קטנות:
– 4 ביצים
– 4 כפות שמן
– כוס סוכר
– 100 גרם תאנים
– 100 גרם צימוקים
– 100 גרם אגוזים
– תמצית וניל
– אבקת אפייה
את ארבעת החלמונים לערבב עם הסוכר. בשלבים, להוסיף את השמן תוך כדי הערבוב. להוסיף לבלילה תאנים, צימוקים ואגוזים, ואז להוסיף קמח לפי צורך. ליצור מהבצק צורות של נקניקייה, למרוח מעל הבצק חלמונים ולהכניס לתנור. ברגע שהבצק מוכן, להוציא מהתנור ולחתוך לחתיכות קטנות כשהבצק עוד חם.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים