תפוח עץ חם-קר

חומרים:

  • 4 תפוחי עץ קשים
  • קינמון לפי הטעם
  • כף דיאטיפ
  • גלידת וניל דלת קלוריות
  • קליפת תפוז

אופן ההכנה

1. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ. מסדרים על תבניתאפייה משומנת קלות, בוזקים קינמון ואבקת דיאטיפ ואופים בגריל עד להשחמה עדינה.

2. מניחים כמה פרוסות תפוחים בכל צלחת אישית ועליהן כף מהגלידה, מקשטים בקליפתתפוז מגוררת ומגישים.

פנקייק מופחת קלוריות

חומרים

  • 1 ביצה
  • 1 גביע לבן 0%-1.5% שומן
  • 3 כפות קמח תופח מלא
  • 4-3 שקיות ממתיק מלאכותי
  • 10 משמשים יבשים חתוכים קטן
  • ספריי שמן

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.

2. מרססים על מחבת חשמלית או מחבת טפלון ספרי שמן ומחממים.

3. יוצקים מהבלילה למחבת. כשמתחילות להופיע בועות, הופכים ומטגנים מהצד השני. הטיגון במחבת רגילה או במחבת טפלון.

==

ד"ר אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל. המתכונים לכבוד ט"ו בשבט מתוך הספר "מרזים עם אולגה רז"