מבזקים
סרוגים

בצפון הבקעא: צה"ל תקף את מעבר הגבול בין לבנון לסוריה

מטוסי חיל האוויר תקפו תשתיות צבאיות של חיזבאללה במעבר הגבול ג'וסיה המחבר בין לבנון לסוריה, זאת בעקבות תכנון של ארגון הטרור להעביר אמצעי לחימה דרך המעבר

כ"ג תשרי התשפ"ה
בצפון הבקעא: צה"ל תקף את מעבר הגבול בין לבנון לסוריה
בצפון הבקעא: צה"ל תקף את מעבר הגבול בין לבנון לסוריה צילום: מעבר הגבול בין סוריה ולבנון. אילוסטרציה (צילום: hanohiki\שאטרסטוק)

מבצע "חיצי הצפון": מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונת אגף המודיעין, תקפו במהלך הלילה (בין חמישי לשישי) תשתיות צבאיות של ארגון הטרור חיזבאללה במעבר הגבול ג׳וסיה בצפון הבקעא, אשר מחבר בין לבנון לסוריה. על פי דובר צה"ל, התקיפה בוצעה בעקבות תכנון להבריח אמצעי לחימה דרך המעבר.

צפו בתיעוד:

מדובר צה"ל נמסר כי "כפי שניצל ארגון הטרור חיזבאללה את מעבר מצנע האזרחי להעברת אמצעי לחימה מסוריה ללבנון שמשמשים לפעולות טרור כנגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל, כך חיזבאללה תכנן להעביר אמצעי לחימה דרך מעבר ג'וסיה, אשר שייך למשטר הסורי ומופעל על ידי הביטחון הצבאי הסורי".

אזעקות בכנרת: צה"ל יירט כטב"מ שחצה מסוריה
אזעקות בכנרת: צהצילום: אזעקות בכנרת: צה

על פי ההסבר של צה"ל, "אמצעי הלחימה מועברים ע"י יחידה 4400, יחידת ההתעצמות והשת"פ בחיזבאללה המיועדים לשימוש כנגד העורף הישראלי וכוחותינו הלוחמים במרחב דרום לבנון. צה"ל ימשיך במאמציו לסכל את העברות אמצעי הלחימה של ארגון הטרור חיזבאללה וקורא לשלטונות הסוריים והלבנונים למנוע את השימוש במעברים אזרחיים לצורכי טרור".

הברחת נשק חיזבאללה חיצי הצפון לבנון מעבר גבול סוריה