נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי שוחח הבוקר (ראשון) עם הרב הראשי של אוקראינה, הרב יעקב בליך – כך הודיעו בלשכת הרבנות האוקראינית. בדבריו זלנסקי ביקש מהרב הראשי לקרוא לכך שכל היהודים בארצו יתפללו לשלומם של תושבי אוקראינה ולסיום המלחמה במדינה.
"הנשיא זלנסקי התקשר אלי היום וביקש שכל יהודי באוקראינה יתפלל עבורנו, עבור הביטחון של כל אדם באוקראינה ועבור סיומו של הפלישה הרוסית לתוך מדינתנו" כתב הרב בליך בטוויטר. עוד ציין כי "הפלישה הרוסית מאיימת על כל יהודי באוקראינה. הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל".
President Zelensky called me today &requested that every Jew in Ukraine pray for safety of each person in @Ukraine and the end to the Russian invasion of our country The Russian invasion threatens every Jew in Ukraine הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל #StandWithUkraine @MFA_Ukraine pic.twitter.com/ot1vXLeeZj
— Chief Rabbi Bleich (@Ukrainerabbi) February 27, 2022
בשבוע שעבר הרב בליך התייחס למתקפה הרוסית והבהיר כי "הקהילה היהודית היא חלק בלתי נפרד מאוקראינה, וכולנו עומדים יחד עם הממשלה והצבא האוקראינים". בדבריו הסכיר כי "ממשלת אוקראינה תמכה בקהילה היהודית מאז שזכתה לעצמאות ב-1991, ותמיד הגנה על היהודים ברחבי המדינה. אני גם לא צריך להזכיר שהנשיא זלנסקי וראש הממשלה לשעבר של אוקראינה הם יהודים".

תגובות