על אף ששלשום התקיימה עצרת זכרון לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין, במוצאי שבת הקרובה תיערך בתל אביב עצרת נוספת כאשר גם האירוע הזה יתקיים בכיכר רבין.

בין המשתתפים בעצרת תהיה גם רחל פרנקל, אמו של נפתלי פרנקל ז"ל, אחד משלושת הנערים שנחטפו ונרצחו ביוני האחרון בגוש עציון. כך מדווח האתר YNET.

בשיחה עם YNET אישרה פרנקל את דבר השתתפותה בעצרת ואמרה: "העצרת עוסקת בסובלנות, בדמוקרטיה וביכולת של מגזרים שונים לחיות יחד ולנהל חיים יחד. אני מזדהה עם הדברים. בגלל ההפרדה בין שתי העצרות השנה, ובגלל שהייתה עצרת אחת אתמול, התאפשר שהעצרת השנייה לא תתמקד במורשת המדינית של רבין אלא בנושאים אחרים כגון אחדות, אחווה, דמוקרטיה וכבוד הדדי".

העצרת תיערך זה השנה השלישית, הפעם תחת הכותרת "זוכרים את הרצח – נאבקים על הדמוקרטיה". ישתתף בה נשיא המדינה ראובן ריבלין, והיא תתנהל בהובלת תנועות הנוער הציוניות בישראל, בהן הנוער העובד והלומד, הצופים, בני עקיבא, תנועת דרור ישראל, השומר הצעיר, תנועת עזרא, תנועת המחנות העולים, התאחדות הסטודנטים, תנועת "קול אחד", תנועת תרבות ועוד.

בתוך כך, בסוף השבוע האחרון קרא מזכ"ל תנועת הנוער הדתית 'אריאל', יוסי ורדי, לתנועות הנוער לצאת באמירה משותפת נגד אלימות כלפי אישי ציבור, בעצרת תנועות הנוער לזכרו של ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין ז"ל. קריאתו של ורדי מגיעה על רקע ניסיון ההתנקשות ביהודה גליק שאירע אמש מחוץ למרכז למורשת בגין בירושלים.

”חשוב להבין שאלימות מכל סוג שהוא ומכל צד שתופעל – אלימות היא“, קרא ורדי, ”היא פוגעת בכולם. אם נגנה רק אלימות מסוג מסוים – סופה של האלימות שתצליח במשימתה לפעול נגדנו. הרעיון של גיוס כלל בני הנוער באמירה נגד אלימות ורצח הוא מבורך, אך עלינו להימנע מפוליטיקה. אין הבדל בין ניסיון ההתנקשות אמש בגליק, לבין הירצחו של ראש הממשלה יצחק רבין זיכרונו לברכה".