מבזקים
סרוגים

גורם מדיני בכיר: "לא הופתענו מעמדת ארה"ב"

גורם מדיני בכיר מגיב לגינוי של אנתוני בלינקן את ההחלטה להכשיר 9 יישובים: "חילוקי דעות אלה לא פגעו ולא יפגעו בברית האיתנה בין ישראל לארה"ב"

כ"ב שבט התשפ"ג
גורם מדיני בכיר: "לא הופתענו מעמדת ארה"ב"
גורם מדיני בכיר: "לא הופתענו מעמדת ארה"ב" צילום: (צילום: AMIT SHABI/POOL / פלאש90)

"לא הופתענו מעמדת ארה"ב", כך אומר הערב גורם מדיני בכיר בתגובה לגינוי של אנתוני בלינקן את ההחלטה להכשיר 9 יישובים.

הקבינט החליט: יוכשרו 9 יישובים ביהודה ושומרון
הקבינט החליט: יוכשרו 9 יישובים ביהודה ושומרוןצילום: הקבינט החליט: יוכשרו 9 יישובים ביהודה ושומרון

לדברי הגורם: "יש בינינו חילוקי דעות כבר עשרות שנים בנושא זה, על אף שלא מדובר ביישובים חדשים אלא בהסדרת יישובים שקיימים במשך שנים רבות, חלקם עשרות שנים".

"חילוקי דעות אלה לא פגעו ולא יפגעו בברית האיתנה בין ישראל לארה"ב", הבהיר הגורם.

על פי הדיווח באתר 'הארץ', בתגובה להחלטה להכשיר 9 מאחזים, אמר בלינקן: "כפי שציינתי בעבר. כל דבר שמרחיק אותנו מחזון שתי המדינות פוגע בביטחונה של ישראל בטווח הארוך ובזהותה כמדינה יהודית ודמוקרטית".

עוד הוא הוסיף כי ארה"ב "קוראת לכל הצדדים להימנע מפעולות נוספות שעלולות לגרום להסלמה באזור ולנקוט בצעדים פרקטיים שיכולים לשפר את רווחתם של הפלסטינים".

ארצות הברית יישובים