הסערה באוניברסיטת בר אילן נמשכת.
לאחר שאוניברסיטת בר אילן הודיעה לסטודנטיות שהיו אמורות לשיר בטקס יום השואה כי הן לא תוכלנה לשיר בגלל איסור "שירת נשים", המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, שיגרה מכתב למועצה להשכלה גבוהה וביקשה שיפעלו לתיקון המצב באופן בהול, כך דווח הבוקר (חמישי) ב'ידיעות אחרונות'.
במכתב שתוכנו הובא ב'ידיעות אחרונות', כתבה זילבר: "הנימוק שלפיו שירת הנשים אסורה שכן זהו 'מנהג המקום' ודאי שאין לו מקום במוסד להשכלה גבוהה אשר מחויב לעקרונות השוויון והפלורליזם".
עוד כתבה זילבר: "למותר לציין כי טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה הינו טקס בעל אופי ממלכתי, ואינו בגדר טקס בעל אופי דתי. לכן החלטת אוניברסיטת בר־אילן כרוכה בפגיעה קשה ומקוממת בכבודן של נשים וברגשות הסטודנטיות והסטודנטים הלומדות והלומדים במוסד".
זילבר הזכירה כי איסור שירת נשים נכלל בין המלצות של הצוות הבין־משרדי בנוגע להדרת נשים במרחב הציבורי, ולפיהן משרדים ממשלתיים וגופים ציבוריים לא ייתנו חסות לאירוע ציבורי שבו יש אפליית נשים. "אין חולק כי איסור או הגבלה של שירת נשים בטקס במוסד להשכלה גבוהה, אף אם יש בו כדי להתחשב בחלק מהציבור במוסד, הוא מעשה מפלה, המהווה פגיעה חריפה בכבודן של נשים וכורך בחובו מסר משפיל ובלתי ראוי", כתבה. "לטעמי, הדברים צורמים שבעתיים בהקשר של יום הזיכרון לשואה ולגבורה, אחד הסממנים המבוהקים של הממלכתיות הישראלית, שבמקום להוות מסגרת מאחדת ומלכדת של שותפות בזיכרון ובאבל של העם היהודי, הופך גם הוא לזירת מחלוקת ופילוג בשל מהלך מפלה בוטה".
מתנהלת בלי סמכות
בתנועה למשילות ודמוקרטיה אומרים כי למשנה ליועמ"ש אין כל סמכות חוקית להורות הוראות לגופים כמו אוניברסיטאות. עו"ד זאב לב מהתנועה למשילות אומר כי ”החוק קובע חופש פעולה מלא למוסדות האקדמיה גם בפעולות מהסוג הזה. לא יתכן שפקיד שפעולה מסויימת לא מוצאת חן בעיניו יפעל עצמאית ויטיל הוראות בלי סמכות".
במכתב ששיגרה אתמולהתנועה למשילות ודמוקרטיה לדינה זילבר היא נדרשת להסביר מהו המקור החוקי שמסמיך את היועץ המשפטי לממשלה להתערב כך בענייני הות"ת ומציינים כי בלי סמכות זו, על זילבר לחזור בה ממכתבה.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
משה
מתעסקת בשטויות, אם אין עבודה אצל היועץ המשפטי לפטר עובדים חבל על הכסף
11:34 05.05.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
גם בסדום ועמורה היתה מערכת משפט גם בסדום לוט היה שופט ולא היתה יועצת משפטית אפילו בסדום השבעה והדשנה אבל פה בארץ ישראל אנשי המשפט שכביכול נאורים ומשכילים ואכפת...
גם בסדום ועמורה היתה מערכת משפט גם בסדום לוט היה שופט ולא היתה יועצת משפטית אפילו בסדום השבעה והדשנה אבל פה בארץ ישראל אנשי המשפט שכביכול נאורים ומשכילים ואכפת להם מכבוד האשה בכאילו מנסים לדחוף את חוקי הסדום שלהם באצטלה של שוויון
המשך 10:18 05.05.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פוגע ברגשות הציבור...
09:53 05.05.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר