יו"ר "ישראל ביתנו" ח"כ אביגדור ליברמן קרא בישיבת הסיעה להוציא את זכות ההצבעה מכל מי שאינם מתייצבים לגיוס והסביר מדוע הוא קורא לכך דווקא עכשיו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2025-01-27 at 14.12.11

במהלך ההצהרה אמר ליברמן: "הגיע הזמן לומר באופן חד וברור לא מתגייסים לא בוחרים, המצב האבסורדי הזה שאנשים לא מתייצבים בלשכות הגיוס אבל מתייצבים בקלפיות זה לא יכול להימשך".

יו"ר ישראל ביתנו הבהיר: "אני אגיד לכם למה דווקא עכשיו החלטתי להעלות את זה. אני ראיתי אתמול את שר הביטחון נפגש בקריה עם המועמדים לרמטכל"ות והוא מחפש רמטכ"ל התקפי שידע להכריע. מה שאני שומע היום מהקריה כל מה שהוא שאל והתעניין האם הוא תומך בחוק ההשתמטות כלומר התמיכה בחוק הוא קריטריון יחיד ומכריע מי יכהן כרמטכ"ל של צבא הגנה לישראל, זה בלתי סביר בעליל".

ליברמן קרא: "לא מתגייסים – לא מצביעים. חוק גיוס אחד לכולם, ליהודים מוסלמים, נוצרים, דרוזים וצ׳רקסים, שירות צבאי או שירות אזרחי.

ח״כ עודד פורר מקדם את הצעת החוק בנידון והיא תעלה להצבעה במליאת הכנסת בתחילת חודש מרץ. המצב הזה של העמדת שרידות הקואליציה לפני האינטרסים של תושבי מדינת ישראל חייב להיפסק.״

שר הביטחון ישראל כ"ץ הגיב לדבריו של ליברמן: "בניגוד לכזביו של אחד מראשי האופוזיציה, אף מועמד לרמטכ"לות לא נשאל אפילו שאלה אחת בנושא חוק הגיוס"