מוריה פולק, תושבת מצפה יריחו, היא חברת ילדות של רס"ר אביעד ניימן הי"ד שנפל בלבנון בשמחת תורה האחרון, היא מביאה לנו מתכון לחומוס-בשר שאביעד היה מכין כל שבת בבית וגם לחברים במילואים
וכך מוריה מתארת: "אביעד היה מוציא באמצע השטח אמגזית ומכין מנה מפנקת של חומוס-בשר למחלקה, הוא היה מביא הכל ולא ויתר על כלום, העיקר להכניס אווירה טובה ללוחמים".
ומוסיפה: "שיר ואביעד ניימן, היו חלק מהחבורה בסניף בישוב שלנו, שם נוצרה האהבה בינהם, היינו ילדים בני 16, והם התחתנו בגיל 19, הבן שלהם נולד כשהייתי בשירות לאומי, היה מאד מרגש, החתונה הראשונה, הילד הראשון בשבט, עברנו איתם הכל. לאביעד ושיר יש ארבעה ילדים מקסימים".
מוריה נאנחת: "אין לנו מושג מה נעשה בלי אביעד, הוא היה מאד מרכזי ומאד משמעותי בקהילה בגבעה במצפה יריחו, והיה מהמקימים שלה, הבית שלהם עדיין בבניה משקיף על הנוף המדהים של ים המלח ובקעת הירדן".
"לאחרונה הקימו בגבעה בית כנסת, 30 יום בדיוק לפני שאביעד נפל הכניסו ספר תורה לגבעה, אביעד דחף את הכל והספיק להגיע מהמילואים להכנסת ספר תורה. מאז שהוא נפל מגיעים לבית הכנסת תושבי הישוב בערב שבת, נהרות של אנשים בבגדי שבת עולים לגבעה ומרגישים את אביעד".
מוריה מוסיפה: "אביעד היה מפנק, מכניס אווירה טובה, עושה ג'נגלינג מקצועי, הוא אפילו הביא כורסת מסאז' לעזה, הוא היה דואג לתנאים ואווירה טובה יותר, הומור וצחוק, משהו באוכל מכניס אווירה טובה, זו זכות גדולה עבורי להכין את זה".
לפני שאביעד נהרג הוא הספיק לכתוב "לחיות את הרגע לא לחשוב יותר מדי, יאם ש משהו שהוא במחשבה שלכם תעשו את זה", מוריה מתארת את השינוי שחל אצלה בבית בעקבות הדברים.
ולבסוף מציינת: "אביעד היה בעזה ולבבנון וראה שם כל כך הרבה תמונות של הר הבית בתוך הבתים, הוא החליט להכניס את בית המקדש אליו הביתה, מיד אחרי שהוא נפל רכשתי גם אני תמונה לבית עם בית המקדש, הוא השאיר את חותמו אצל כל כך הרבה אנשים."
חומוס- בשר של אביעד ניימן הי"ד, מצרכים:
בצל
חצי קילו בשר טחון
פפריקה מתוקה
שום גבישי
כפית מלח
פלפל שחור
בהרט
אופן ההכנה:
חותכים בצל קצוץ דק דק, אביעד היה חותך אפילו בסלייסר, מטגנים את הבצל במחבת גדולה או סוטאג', עד להשחמה, מכניסים חצי קילו בשר ומטגנים טוב הכל יחד.
מוסיפים את התבלינים והצנוברים וממשיכים לטגן. בסוף מפזרים קצת פפריקה ופטרוזיליה.
להגשה מורחים חומוס ביתי או קנוי על צלחת גדולה ובמרכז מניחים את הבשר הטחון כשהוא חם, מנגבים בפרנה, חלה, פיתה או כל לחם חם אחר.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים