אשת התקשורת והמגישה סיון כהן, התייחסה להיעדרותו של ראש האופוזיציה יאיר לפיד מהפגנת השמאל שנערכה אמש, ואמרה כי הוא היה חייב להגיע גם אם הוא לא מעוניין לנאום בה.

"מצטערת", כתבה כהן, "יאיר לפיד היה חייב להיות בהפגנה. לא חייבים לנאום. לא חייבים פומפוזיות מיוחדת במינה. לפעמים גם צעידה בגשם עם מטריה זו מנהיגות".

בנוסף, כהן התייחסה לדבריה של חברת הכנסת קארין אלהרר, שהסבירה את היעדרותו של לפיד וכתבה: "קארין אלהרר נשאלת בגל"צ על היעדרותו מההפגנה של ראש המחנה והמפלגה שלה: "אני בטוחה שלפיד עוד יבוא". מה שנקרא כשיהיה לו נוח, אין לחץ".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: קריים מיניסטר

גם עיתונאי וואלה, דוד ורטהיים, לא ראה בעין יפה את היעדרותו של לפיד מההפגנה, והבהיר כי יכולות להיות לכך השלכות משמעותיות.

"ייתכן מאוד שאחרי שהרשה לעצמו להיעדר מההפגנה, יאיר לפיד סיים היום את תפקידו ההיסטורי", אמר ורטהיים והוסיף כי "וזה עוד לפני הכישלון האסטרטגי בבחירות האחרונות והטיסה המוזרה לפריז. הבנאדם עושה שגיאות פעם אחרי פעם. תודה ושלום. בסוף היית דווקא ראש ממשלה בסדר גמור".

מוקדם יותר היום בראיון לאולפן ynet, הסביר לפיד כי לא הגיע להפגנה מכיוון שמארגניה לא רצו שהיא תיצבע בצבעים פוליטיים. בנוסף, לפיד קרא לקיים משאל עם על הרפורמה המשפטית שמתכננת לבצע הממשלה.