סיום הקורס הצבאי לחיילות בבסיס 'עובדה' השבוע היה לא שגרתי, קבוצת חיילות דתיות אשר סיימו קורס מאתגר שנמשך כחמשה חודשים בחרו לעשותו בצורה שונה – לחגוג זאת בסיום מסכת מן התלמוד הבבלי. החיילות החלו ללמוד בתחילת הקורס מידי יום, גמלו בליבן לערוך סיום מסכת במסיבת הסיום, והתוצאה: הן סיימו יחדיו את מסכת סוטה.

מדרשת לינדנבאום מבית 'אור תורה סטון', היא מדרשה לבנות ללימוד תורה, כאשר חלק מרכזי במדרשה היא תוכנית הדס – תוכנית המשלבת לימוד תורה עם שרות צבאי משמעותי בחיל חינוך, בחיל המודיעין ובחיל האוויר. התוכנית כוללת שנה של לימוד תורה במדרשה, ושנתיים צבא כאשר לאחר מכן, חלקן ממשיכות לקצונה וחלקן חוזרות לשנה נוספת של לימודים במדרשה.

"אשרי העם שאלו בנותיו, אשרי הצבא שאלו חיילותיו ואשרי המדרשה והרב שאלו תלמידותיו" אמר הרב אהד טהרלב, ראש מדרשת לינדנבאום. הרב טהרלב שנוסע במיוחד מידי שבועיים לבסיס 'עובדה' כדי להעביר שיעור, שיבחן על המוטיבציה וההתמדה בקביעת עיתים לתורה, וברכן לקראת תפקידן המבצעי.

הרב טהרלב אף ציין כי "זאת לא הפעם הראשונה שתלמידותיי מסיימות מסכת גמרא בצבא, זו שנה שניה שבנות המדרשה מסיימות מסכת גמרא מאתגרת בקורס תובעני ומאתגר, וזה תמיד מרגש מחדש. מציאות זו היא ההוכחה כי בנות דתיות המתגייסות לצבא ממשיכות לשמור על עולמן הדתי והאמוני, ומקדשות שם שמים ברבים על ידי קביעת עיתים לתורה".