כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
השר שטרן אמר לאחרונה בראיון ברדיו כי בתפקידו כראש אכ"א, הוא גרס תלונות אנונימיות של הטרדות מיניות.
לצערי, הקול שביטא שטרן במעשיו בעבר הוא לא קול בודד של דברים שממשיכים להתקיים ולהיאמר גם היום, ב-2021. כיום יש עדיין אנשים שחושבים שתלונה אנונימית היא לא דבר שצריך להתייחס אליו בכובד ראש.
והאמת שכן, עדיין, למרות ההסברה והפתיחות הרבה סביב התופעה ותנועת המי טו, עדיין נשים בוחרות לשמור על מעטה אנונימי ולהתלונן. למה?
עכשיו הגיע התור שלנו, 'האנונימיות', אלו שבחרו שכרגע לא להתלונן, ואם כן אז תחת מעטה – לדבר.
קוראים לי מרים אגדי, ועברתי הטרדה מינית.
בשנה וחצי האחרונות נוסף לי בלב רובד אישי לכל הסיפורים והמקרים האלה. תמיד אחרי שפרשה או אמירה כזו או אחרת נזרקת לחלל ומתפוצצת, עוד ועוד מתלוננות צצות עם סיפורים הזויים שאיש לא יכול להעלות על הדעת.

בדרך כלל התגובות מהסביבה הן "לא ידענו, איך לא שמנו לב", והמעצבנת ביותר היא "למה נזכרת רק עכשיו?".
איך דווקא עכשיו; אחרי שהוא מת, התקדם בתפקיד, התחתן, ירד מהארץ. למה רק עכשיו נזכרת? למה לא יום אחרי התקיפה?
הוא יכול להיות הכל. חוץ מפוגע
אז חשוב שתדעו שלא תמיד זה הדבר שנראה כנכון לעשות. במיוחד בציבור שלנו, בציבור הדתי. לפעמים הוא בן של רב, משפחה ידועה ביישוב, איש על הרצף, הדוד הזה של כולם בבית הכנסת. הכל. הכל חוץ ממטריד, אנס, פוגע.
כמעט תמיד הוא יהיה אחד שהתדמית שלו בעיניי הסביבה היא אוטופית של החיים. הרי אין סיכוי שהוא ירים יד על זבוב, אז לפגוע באישה?!
זו אחת הסיבות שאנחנו לא רצות ומתלוננות. חוסר האמון והגיבוי מהסביבה הוא נוראי. מי לא תרצה להישאר אנונימית במצב כזה?
בדו"ח של משטרת ישראל הוסבר כי הגשת תלונות על עבירות מין מתבצעת בחלק ניכר של המקרים כעבור פרק זמן ארוך יחסית ממועד התרחשותן בפועל. הם מסבירים כי לשיהוי האופייני התווסף בתקופת הסגר הראשון גם ההכרח להיסגר בבתים, לעיתים כאלו שבהם התבצעו הפגיעות עצמן, מצב שהקשה עוד יותר על דיווח מיידי.
על פי נתוני מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, בשנת 2019 התקבלו 54 אלף פניות, מתוכן כ- 12,000 פניות חדשות.
בכ- 89% מהמקרים, הנפגעת היא ילדה\אישה. ברוב המקרים, הפגיעה מתרחשת במגורים משותפים או מוכרים לפוגע ולנפגעת. כמחצית מהמקרים מבוצעים ע"י היכרות משפחתית כלשהי, בהן בן זוג לשעבר.
ממש כמו במקרה שלי.

נכון לרגע זה, עדיין בחרתי שלא להתלונן, אבל כן בחרתי לחשוף ולהיחשף. למרות הכל, הצלקות הפיזיות והנפשיות כניראה ימשיכו ללוות אותי, אבל מיום ליום אני מגלה כמה שאני חזקה מהכל.
ומי יודע, אולי עכשיו גם האומץ להתלונן ולא להרגיש פגומה – יצוץ.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
חד
להשמיד להרוג ולאבד אותן
20:14 12.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעיין
מניסיון, את כל כך צודקת !!! זר לא יבין זאת...
17:36 12.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני 3
בתגובה ל: מעיין
/ קצת חולקת על העירבוביה בין מצבים של תוקף- קורבן. לא דין ילדה בת שש שהולכת בתמימות ילדית עם זר ; ומותקפת על ידי עבריין מין בכניסה צדדית וחשוכה של בניין מגורים.( כמוני) כדין בחורה/אישה בוגרת ומיושבת בדעתה. אין כמעט אישה שלא הוטרדה מינית; אבל יש הבדל ענק בחומרת המעשים. מגיל 18 רצוי לדעת מהם מצבים של ייחוד בעייתים. וכן חשוב להתלונן בזמן;
19:16 12.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדיר
את כל כך צודקת להגיד למה לא התלוננת זה קל אף אחד לא יכול להכנס לך לראש ולהבין זה שלך ואת צריכה להיות מוכנה בשביל זה!
16:20 12.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מ.ש
מרים אגדי, את מלכה!!
15:26 12.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנונימייי
מדהימה ????
14:52 12.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר