עם שחרורו, הפך ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט למרואיין לגיטימי ונחשב, כך עולה מדבריו של יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נווה כשטען הבוקר (ראשון) כי אולמרט הוא "דמות מעניינת ששילם את חובו לחברה".

 

את הדברים שהובאו בתכנית קלמןליברמן בכאן רשת ב', אמר נווה בעקבות השתתפותו של אולמרט בכנס השנתי של לשכת עורכי הדין באילת. "יש לו מה לומר, אנחנו לא שופטים ולא מביעים עמדה. כמו דרעי שהופיעה גם הוא בכנס הלשכה והיום שר בישראל", הסביר.

"אנחנו לא יודעים מי נמצא בקהל וזה זמן להקשות ולהעיר הערות. המפגשים הללו הם מוצלחים. אני לא חושב שאני צריך להתערב בתוכן ולהיות טהרן".

חוץ מנשיאת העליון חיות, שרת המשפטים איילת שקד, נמצאים גם 11 שופטי שלום ומחוזיים, וגם מי שתבע אותו בעצמו. נווה התייחס לבעייתיות שעולה מהכבוד שניתן בכנס לאיש שישב בכלא על עבירות של מרמה, שוחד והפרת אמונים: "זה מעניין ומרתק. אף אחד לא הבטיח ללטף אותו, מניח שיבקרו וישאלו אותו שאלות קשות".

כשנשאל נווה למה לא הזמינו את הנשיא לשעבר משה קצב לכנס, תירץ זאת בכך שזה תלוי ב"סוג העבירה". אולם סייג ואמר, כי "גם אותו בבוא היום יהיה מעניין לשמוע מה הוא יגיד. אם מישהו אצלנו היה מחליט להזמין- לא יודע אם הייתי מתערב בזה".

"אני מבטיח, שהעולם יהיה מלא", אמר לבסוף.

ראוי שהשופטים יבטלו את הגעתם בשל השתתפות אולמרט

יו"ר הועדה לביקורת המדינה ח"כ שלי יחימוביץ, תקפה את השתתפותו של אולמרט בכנס וקראה לשופטים המוזמנים, ראוי שיבטלו הגעתם בשל השתתפות אולמרט.

"זכותה של הלשכה להזמינו וזכותה של התקשורת לראיינו, אך הסתופפות בחברותא של שופטים ונציגי שלטון החוק בחברת עבריין שזה עתה יצא מן הכלא היא לקויה ומשובשת", אמרה יחימוביץ'.

https://www.facebook.com/Keshet.Broadcasting/videos/vb.127757258676/10157352263043677/?type=2&theater

אמש פורסם ראיון של אולמרט בערוץ 12 לראשונה מאז המאסר והשחרור, בו האשים את בכירי מערכת המשפט וראש הממשלה נתניהו שעשו הכל כדי להפיל אותו. לראיון היו תגובות רבות כשביקרו את הכתבה ממנה עלה כי אולמרט לא מביעה חרטה על מעשיו, ו"נשכח" על מה הורשע וישב בכלא.