כמו במרוקו: המתכון הסודי לספינג' של דן אילוז
לכבוד חג החנוכה, עו"ד דן אילוז המארגן מידי שנה מסיבת ספינג' בביתו, חושף בעבור סרוגים- את המתכון הסודי שלו לספינג' המפורסם בירושלים. צפו עכשיו ותחגגו

המתכון לספינג' של דן אילוז
לפני שמונה שנים, עלה עו"ד דן אילוז מקנדה לישראל ומאז הוא מקפיד לארגן מידי שנה מסיבת ספינג' בדירת השותפים שלו בקטמון, אליה מגיעים מאות אנשים מכל רחבי הארץ. לכבוד חג החנוכה הלכנו לסרוג ארוחה עם דן ארוחה ויצאנו עם המתכון הסודי שלו לספינג' המפורסם- תיהנו!
מנות: כ30 יחידות ספינג' |פרווה
מצרכים:
קילו קמח
שקית שמרית
כף שטוחה של מלח
חצי כוס סוכר
3/5 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון
לציפוי: סוכר לבן /אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מכניסים לתוך קערה גדולה את הקמח, השמרית, המלח ו3 כפות סוכר. מערבבים בין החומרים.
2. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. מומלץ להכניס חצי מכמות המים, לערבב, ולהוסיף את החצי השני. לאחר מכן לשים את הבצק למשך כ5 דקות.
3. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומשאירים לטפיחה (כשעה או עד להכפלה).
4. לשים שוב את הבצק וחוזרים על שלב 3 (ראו מעל) עדיף אפילו פעמיים.
5. מחממים שמן על אש גבוהה במחבת גדולה ועמוקה.
6. טובלים את הידיים במים (כדי שהבצק לא ידבק לידיים), לוקחים גוש קטן מהבצק (בגודל כדור פינג פונג), יוצרים במרכזו חור ומניחים אותו בתוך השמן הלוהט לטיגון. שימו לב: הבצק תופח מאוד בתוך השמן כך שהספינג' גדל.
7. מטגנים כשתי דקות בכל צד או עד להזהבה (תלוי בטמפרטורה של השמן).
8. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר סופג לכמה שניות, ומיד טובלים את הספינג' בתוך סוכר.
9. מחכים כמה דקות שיתקרר קצת, ואוכלים! הספינג' טעים במיוחד כשהוא נאכל מיד לאחר ההכנה.
טיפים להצלחה:
-כדאי להתפיח את הבצק מספר פעמים (לחזור על שלבים 3 ו4 לפחות פעמיים). ככה הספינג' יהיה יותר רך ואוורירי.
-אחד הדברים הקריטיים הוא טמפרטורת השמן. מצד אחד הוא צריך להיות לוהט כדי לטגן את הבצק, אך מומלץ להעדיף חום פחות גבוה ויותר זמן טיגון, כדי לתת בישול גם בחלקים הפנימיים של הספינג' לפני שהחוץ נשרף.
הצעת הגשה: להגיש עם תה נענע חם וריחני

כמו במרוקו
חנוכה שמח!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו