סערת הרב יגאל לוינשטיין. בצה"ל מאיימים על ראש המכינה בעלי, בדרישה שיתנצל.
כתב אתר ynet יואב זיתון פרסם הבוקר (ג') כי בצה"ל החליטו לבחון מחדש את שיתוף הפעולה עם הרב יגאל, וזאת לאור נאומו בכנס מרכז ליב"ה, בשבוע שעבר.
זיתון מפרסם כי בצה"ל החליטו כעת לבחון מחדש האם להתיר לו להגיע לבסיסי צה"ל ולדבר בפני חיילים ולוחמים, כפי שעשה בעשרות השנים האחרונות. ההחלטה בנושא, תתקבל לאחר שיבהיר את דבריו – מה שבינתיים עוד לא קרה.
במקביל, היום היה אמור להגיע ראש אכ"א, אלוף חגי טופולנסקי לביקור במכינה בעלי, אך דחה את הביקור בגלל הסערה.
דברי הרב יגאל בכנס מרכז ליב"ה
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2016/07/יגאל-לוינשטיין.mp4]]]
לסרוגים נודע כי היום או מחר, צפוי הרב יגאל לכנס את תלמידי המכינה והישיבה לשיחה בה יפרוש בפניהם את המצב בצה"ל, ויתייחס גם על "הדברים שמותר להגיד ועל מה שלא".
נזכיר, כי אתמול יצאה הודעה מטעם משרד הביטחון, ובה גינוי לדבריו של הרב יגאל. ההודעה חריגה, משום שבדרך כלל גינויים יוצאים מפיו של השר הממונה ולא מטעם המשרד. לצורך העניין, את התפילה של הרפורמים בכותל אמור לגנות שר הדתות ולא המשרד. שר הבטחון ליברמן התעלם מהצורך לביקורת, ואף חיזק את הטענות של הרב יגאל בכך שהורה לבדוק אותן.
אמש התייחס גם יו"ר הבית היהודי שר החינוך נפתלי בנט לנושא ואמר כי "ההלכה נועדה לקבוע מה אסור ומה מותר, ההלכה לא נועדה להיות כלי מפלג ולא כלי שמסמן אנשים, זהויות או מגזרים. אי-אפשר לכנות ציבור שלם בכינויי גנאי ולהסתתר מאחורי ההלכה. הדברים שנאמרו אינם מקובלים עליי. זו אינה דרכה של הציונות הדתית".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
אייל
מדובר בסוטים. בדברי ההלכה זה מבוטא גרוע הרבה יותר: תועבת הגויים לחסל רב שאמר את דעת ההלכה היהודית ? אולי פשוט תשנו את ההלכה וזהו ותצרו לעצמכם תורה משלכם ?
20:16 20.07.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סגרו את הספר. פתחו את הכספת שלכם. הכניסו את הספר לכספת. סגרו את הכספת זרקו את המפתח לים
19:25 19.07.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לדיציה צרויה
הרב צודק בהחלט!
16:19 19.07.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחי
אחר שיש בתורה הרבה מצוות שחיילי צה"ל אינם יכולים לקיימם, צה"ל דורש אי קריאה בתורה בשבתות השנה, ושוקל החזרת כל ספרי התורה לרבנות. זו תהיה הידיעה הבאה
16:18 19.07.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פה זה ק.ג.ב.? אולי גם תכניסו אל הרב לוינשטיין לכלא כי הוא מורד? סטאלין לא מת. מנהיגי צה"ל הרפוסים והחלשים ממשיכים את מורשתו
13:12 19.07.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זו לא ביקורת, הרב לוינשטיין השתלח בציבור גדול ולמרות שהוא מאמין שהוא בוחן כליות ולב הוא עדיין בשר ודם ולא דיין אמת. ראוי לחנך אבל לא ראוי לדון ציבור שלם, ממליץ לכבוד הרב לעיין שוב במסכת סנהדרין וללמוד באיזו זהירות הם דנו, והם סנהדרין(!!) לא אדם שמדבר מדם ליבו, שכן לא שמענו ממנו תוקף כך עוברי עבירות אחרות, הרי יש עוד תרי"ב מצוות....
15:22 19.07.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר