חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' פנה בצהריים (שני) להנהלת וועדת הכספים והורה להקפיא כל דיון שיעסוק בתקציב שצפוי לעבור למתאם הפעולות בשטחים ולמנהל האזרחי עד אשר ייפתר משבר המים הנוכחי בשומרון.

מוקדם יותר מערכה פגישת חירום של ראשי מועצת יש"ע עם השר שטייניץ.

הפגישה נערכה לאור בקשתם של חננאל דורני ראש מועצת קדומים ויגאל להב ראש מועצת קרני שומרון. בפגישה השתתפו אלי שבירו, אבי רואה, יוסי דגן, שילה אדלר ומתניה ממועצת יש"ע.

ראשי הרשויות הציגו נתונים חמורים על העדר תכנון תשתיות לטווח הארוך של משרדי הממשלה השונים ברחבי יו"ש. בדיון הבטיח השר שטייניץ לקחת אחריות ולסייע בחיבור בין הגופים השונים, רשות המים, מקורות ורשות המים כמו כן ניתנו פתרונות לטווח הקצר והארוך, הן לאוכלוסייה הפלסטינית והן לישראלית.

עוד הובטח על תגבור מכליות מים למילוי בריכות המים, זירוז סיום קידוח אריאל והחמרת הביקורת והצעדים מול גניבות המים בציר. לטווח הארוך הובטח לקדם ולסיים את התכנון של קווי ההולכה ולהעביר לביצוע במהירות.

השר שטייניץ אמר: "מדובר בתכנית חירום וכלל הגופים הרלוונטיים נדרשים להירתם ולתת פתרון מיידי למשבר המים ביהודה ושומרון".

ראש מועצת שומרון יוסי דגן אמר לאחר הפגישה: "אני שמח שהשר לקח אחריות על המחדל וניתן לומר שהוא הראשון שעושה זאת אולם התשובות שקיבלנו לא מספקות. אני מצפה לראות תוצאות בשטח ולא למצוא את עצמנו בעוד שלושה ימים עומדים בפני שוקת שבורה. תרתי משמע".