עימות סוער התנהל הבוקר (שלישי) בדיוני וועדת העבודה והרווחה בין חבר הכנסת, אלי אלאלוף (כולנו) לבין מרים גרייבר, ניצולת שואה, וזאת בעקבות הדיווח באתר ynet לפיו בתי התמחוי המיועדים לניצולי השואה נמצאים תחת סכנת סגירה.

הויכוח החל כאשר גרייבר עצמה אמרה כי "בתי תמחוי – בכלל מי צריך אותם? אני הייתי מעדיפה למות ולא להיכנס לבית תמחוי. זה נורא ואיום".

יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף קטע את גרייבר ואמר לה: "אני הייתי שם. מי שזקוק לשירות הזה, צריך לקבל אותו. אל תזלזלו בכך שמישהו אחר, לא רק מישהו מסוים סובל. גם אם אנחנו סבלנו. תפסיקו לזלזל. זרקו גם אותנו, המרוקאים. אנחנו ניצולי שואה ללא מחנה".

גרייבר, ניצולת שואה ויו"ר עמותת 'י"ש', הסיבה לאלאלוף בקול רועד: "אני חושבת שאני ניצולת השואה היחידה כאן בחדר. אני מזעזעת ממה שקורה כאן, כולי רועדת וקשה לי לדבר. כל אחד רוצה לעשות טוב לניצולים אבל הגיע הזמן. הניצולים כבר בסוף חייהם. יום יום מתים לי חברים. הגיע הזמן שמשרד הרווחה, משרד ראש הממשלה, שכולם יתאחדו ויגידו – אנחנו רוצים לעזור לניצולי שואה לתת להם כבוד לשנים האחרונות שהם חיים".

בדברי הסיכום של הדיון הביע אלאלוף צער על דבריו ואמר לגרייבר:  "אם חס וחלילה פגענו בך אני מתנצל. אני יודע שאני התבטאתי טיפה בכאב, תרשי לי להגיד שזה לא בכעס. אני מאמין שכל יהודי וכל אדם נורמלי כואב את הכאב של ניצולי השואה. השואה כל הזמן בראש שלנו ".

ריידר השיבה: "אין על מה לסלוח, פשוט כאב לי לשמוע שאנחנו עושים איפה ואיפה בבתי תמחוי".