שלושת חברי הכנסת של תקומה נפגשו היום לדיון עם ראשי המפלגה ובהם המזכ"ל אופיר סופר, בההצעה שהגיש להם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט בתחילת השבוע.
ההצעה של בנט, שפורסמה בשבוע שעבר בסרוגים, משריינת לחברי תקומה את המקומות 2, 9 ו-14 ברשימה, עבור שלושת חברי הכנסת המכהנים.
על פי גורמים שונים בישיבה נערכה הצבעה שהסתיימה בתיקו 3 מול 3 בשאלה האם לחבור לבית היהודי או לפרוש ולרוץ ככל הנראה במפלגתם של אלי ישי ויוני שטבון. באיחוד הלאומי מכחישים את דבר ההצבעה וטוענים כי רק נערך דיון, שבסופו לא התקבלה הכרעה. הבוקר הבטיחו בתקומה כי ההכרעה תיפול הערב או מחר בבוקר לכל המאוחר.
לפי דיווחים שונים, אורי אריאל וזבולון כלפה תמכו בפיצול ואילו אורית סטרוק התנגדה.
מהאיחוד הלאומי נמסר: "חברי הכנסת של תקומה התכנסו לדון בדרכים לחיזוק האחדות במחנה הציוני דתי. בתום הפגישה הוחלט למצות כל ניסיון לאחדות ברוח ערכי ההתיישבות והציונות הדתית"
בשעה 19:00 צפויה ישיבה נוספת, ככל הנראה בה יקחו חלק גם הרבנים שמלווים את המפלגה, כדי להגיע להכרעה.
הבוקר, פרסמנו ראיון עם נחי אייל, עד לא מכבר מזכ"ל המפלגה, שקרא לאורי אריאל לחבור לבית היהודי לריצה משותפת. מנגד פרישה מהבית היהודי וריצה עם אלי ישי, עלולה לפגוע בחברת הכנסת אורית סטרוק, בגל התבטאותו של הרב מזוז נגד שילוב נשים ברשימה.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אז מה הם רוצים להיות נציגי ציבור?
20:53 18.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר