מבזקים
סרוגים

"הרב אלישיב התיר לי לקחת מהקרן לידידות"

הרב שלמה בקשט, רבה החרדי של אודסה, טוען כי הפוסק הרב יוסף שלום אלישיב התיר לו לקחת כסף מהקרן לידידות למען קהילתו. "אף אחד לא ניסה להתערב בתכני הקהילה"

כ"ז אייר התשע"ד
"הרב אלישיב התיר לי לקחת מהקרן לידידות"
"הרב אלישיב התיר לי לקחת מהקרן לידידות" צילום: הרב אלישיב. "התיר לקחת מהקרן לידידות" (צילום: פלאש 90)

הרב שלמה בקשט, רבה החרדי של אודסה, חושף כי הפוסק הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, התיר לו לקחת כסף מהקרן לידידות. הדברים נאמרים על רקע מסע התקפות ממושך נגד הקרן.

"לאור הפרסומים בשמו, עוד בחייו של הרב אלישיב זצ״ל, כי קיים איסור לקחת כסף מהקרן לידידות, ולאור העובדה שאנחנו נתמכנו על ידי הקרן, שלחתי באופן אישי שליח שנאמן עליי לרב אלישיב ושאלתי אותו מה עליי לעשות", מספר הרב בקשט בשיחה מאודסה ומוסיף כי "לאחר ששמע את הדברים, הרב אלישיב התיר לי לקחת כסף מהקרן לידידות עבור הקהילה שלנו".

הרב בקשט (צילום: הקהילה היהודית באודסה)צילום: הרב בקשט (צילום: הקהילה היהודית באודסה)
הרב בקשט (צילום: הקהילה היהודית באודסה)

הרב בקשט מסיים ומדגיש כי במשך השנים הרבות של תמיכת הקרן בקהילתו, בניגוד לפרסומים נגד הקרן בימים האחרונים, מעולם אף אחד בקרן לא ניסה להתערב בתכנים או לקדם בקהילתו, ח״ו, פעילות מסיונרית.

הקרן לידידות הרב אלישיב הרב שלמה בקשט