תלמידי הישוב ניצן וסביבתו קיבלו הזמנות להשתתף בקייטנות הממומנות בחלקן על ידי 'הקרן לידידות' פנו רבני היישוב ורבנים נוספים באזור לשר החינוך, הרב שי פירון במכתב בו הם תמהים על שיתוף הפעולה עם הקרן לידידות.
"תרומות מנוצרים אוונגליסטים הן חלק מתהליך זירוז ביאתו השניה של יש"ו, שמשמעה- חיסול העם היהודי! המוטיב המוביל אותם, ע"פ דבריהם, 'לקבץ נדחי ישראל, לדאוג לרווחתם כדי לזרז ביאת גואל'. אין ספק שסכומי עתק אלו מסייעים להורים המתקשים לממן קייטנות בעלויות גבוהות, אך כאן מדובר בסיוע לארגון שמטרתו ידועה על אף שהיא מוסתרת".
בהמשך המכתב עליו חתומים הרבנים: הרב אברהם אוחיון, הרב שאול ברוכי,הרב מוטי ורהפטיג, הרב יניב חדד והרב יגאל קמינצקי, הם תמהים האם 'הכסף יענה את הכל?' ומציינים, כי "דמויות רבות שהתחקו אחר פעילותם של אנשי הקרן וביניהם הרב יעקב אריאל והרב שלמה אבינר שליט"א ועל צבאם פסקם של גדולי ישראל – הרב עובדיה יוסף, הרב מרדכי אליהו, הרב אברהם שפירא והרב שלום אלישיב זצ"ל, אסרו קבלת כספים למטרות שונות מקרן זו".
"על פי הדברים החמורים הנ"ל ופסק גדולי ישראל האוסרים שימוש בכספים אלו- אנו דורשים ממשרד החינוך שלא לקבל את עזרתה של הקרן בשום צורה ועניין" חתמו הרבנים את מכתבם לשר החינוך.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אשריכם רבני ניצן. יפוטר פירון- לך הביתה כבר.
15:52 26.05.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר