שר ההגנה של אוקראינה תוקף את ישראל בנוגע לתגובתה למלחמה מול רוסיה, ואומרת כי הרוסים משתמשים נגדה בנשק איראני.

"אוקראינה מציעה לישראל לשתף פעולה בכל דרך, אך עד כה ללא הצלחה", אמר שר ההגנה האוקראיני. "משמעות העובדה היא שהרוסים משתמשים ברחפנים איראנים כנגדנו – ומחר הם יכולים להשתמש בהם כנגד אוכלוסייה ישראלית. אסור לעמוד מנגד! ישראל, אנחנו צריכים את העזרה שלך!".

כזכור, לא מדובר בפעם הראשונה שהאוקריאנים מאשימים את האיראנים בסיפוק נשק לרוסים. בנאומו בקונגרס האמריקאי בחודש שעבר אמר נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי כי "המל"טים האיראניים הקטלניים שנשלחו לרוסיה הפכו לאיום על התשתית החיונית שלנו. כך טרוריסט אחד מצא את האחר. זה רק עניין של זמן עד שהם יתקפו את בעלי בריתכם האחרים, אם לא נעצור אותם עכשיו".

כמובן, האוקראינים ממשיכים בקו הביקורתי שלהם כלפי ישראל, כאשר הם הבהירו בעבר מספר פעמים כי הם לא מרוצים מהתרומה של ישראל למלחמה. עד כה, ישראל הייתה מוכנה רק להעביר סיוע הומניטרי וציוד מלחמתי הגנתי, כגון קסדות. למרות זאת, ישראל סירבה להעביר לאוקראינה נשק, זאת מתוך החשש שהדבר ישפיע לרעה על היחס עם הרוסים, שמעורבים עמוקות במלחמה בסוריה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(מתוך חשבון הטלגרם של ולדימיר זלנסקי)

כשנכנס שר החוץ אלי כהן לתפקידו בתחילת החודש הוא הבהיר כי "בסוגיית רוסיה-אוקראינה נעשה דבר אחד בוודאות: פומבית – נדבר פחות. נכין התייחסות מפורטת של משרד החוץ לקבינט על מנת לגבש מדיניות אחראית. בכל מקרה – הסיוע ההומניטרי המשמעותי לאוקראינה יימשך".