2 רעידות אדמה הורגשו היום (ראשון) בדרום האי טיוואן, זאת לצד רעידת אדמה נוספת שפקדה את האזור במהלך הלילה. הרעידות גרמו לנזק רב ברחבי המדינה האסייתית, ואזהרת צונאמי פורסמה זמן קצר לאחר מכן.

לפי נתוני המכון הגיאולוגי המקומי, רעידת האדמה הראשונה הייתה בעוצמה של 6.4 בסולם ריכטר, והיא הורגשה במחוז טאיטונג – הנחשב כאזור יחסית לא מאוכלס. הבוקר דווח על רעידת אדמה נוספת וחזקה יותר, בעוצמה של 7.2, שהורגשה גם בבירה טאיפיי. מספר שעות לאחר מכן דווח על רעידת אדמה שלישית, הפעם בעוצמה של 6.8.

בכלי התקשורת המקומיים דווח כי לפחות 3 בני אדם נפצעו לאחר שנפלו מגשר שקרס מרעידת האדמה, וכן דווח על חנות שקרסה במזרח המדינה. כוחות המשטרה שפועלים במקום אמרו כי שני בני אדם ניצלו בקריסה, והמאמצים נמשכים לאתר לכודים נוספים בהריסות הבניין.

במקביל, מנהל מסילות הברזל של טיוואן דיווח כי שלושה קרונות רכבת ירדו מהפסים בתחנת דונגלי בדרום מזרח המדינה, זאת לאחר שהציליה של הפלטפורמה קרסה מרעידת האדמה. 20 נוסעים פונו מתחנת הרכבת, אך לא דווח על נפגעים באירוע.