מלבד הבעיות מול רע"מ על חוק החשמל, לשרת הפנים איילת שקד התעוררה היום (ראשון) בעיה חדשה הפעם מול סיעת מרצ. חברי המפלגה מתנגדים לחוק למניעת הסתננות של משרד הפנים. השרה זנדברג הצביעה הבוקר בוועדת שרים נגד החוק בטענה כי "כבר אין הסתננות, החוק דרקוני כלפי אלה שנמצאים כבר בארץ". גם השר נחמן שי הצביע נגד החוק בוועדת השרים.

במפלגת מרצ אמרו בתגובה לשאלת סרוגים כיצד יצביעו על החוק בכנסת: "נראה שנצביע נגד". גם מיכל רוזין מסרה לסרוגים כי "אני נגד החוק".

ח"כ מוסי רז התייחס לחוק ואמר אמש: "אני מתנגד להצעה להארכת החוק הרע "למניעת הסתננות". זה חוק אכזרי שתכליתו למרר את חייהם של מבקשי המקלט. לא רק שהוא אכזרי, הוא גם מיותר כי אין עוד "מסתננים" חדשים. יש לטפל מיידית בבקשות המקלט הרבות שטרם נענו. זה הדבר הצודק".

רז הוסיף ואמר היום לסרוגים: "אני נגד החוק. הוא חוק לא מוסרי ולא יעיל. אני עדיין מאמין ששרת הפנים לא תביא אותו להצבעה בכנסת".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: משרד הפנים)

הארכת תוקף של החוק בארבע שנים נוספות

הוראת השעה של החוק למניעת הסתננות אותה שקד רוצה להעביר מבקש למעשה להאריך את תוקפן של שלושה תיקוני חוק בהוראת שעה למשך ארבע שנים נוספות.

במסגרת הוראת השעה, החוק מאפשר להטיל מגבלות גיאוגרפיות וכלכליות על מסתננים לרבות קנסות על מעסיקיהם וכן להחזיק אותם במשמורת חוקית של מתקנים למסתננים למשך זמן רב יותר. הוראות השעה של התיקונים אותם שקד מבקשת להאריך באים לסיומם ב10.12.2021. לפי שעה, נראה כי שקד תתקשה לגבש רוב למהלך בשל העובדה כי מרצ מתנגדים לחוק.