מכירים את זה שאתם רוצים פתרון מהיר לקינוח? או רעיון לקינוח פרווה? או שנשארו לכם שאריות מהבצק פילאס שכבר הפשרתם גם ככה? המתכון הזה הוא לגמרי בשבילכם! מהיר להכנה, בלי הרבה בלאגן, וכן, הוא פרווה ולא נופל מהטעם שלו. תסמכו עלי, הוא יתחסל לפני שתשימו לב.

מצרכים למתכון:

1 חבילת בצק פילאס מופשר

למילוי:

חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר חום בהיר
חצי כוס שמן
2 כפיות גדושות קינמון 

(צילום: ניצן מוסקט)

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה
מעט סוכר חום

סירופ סוכר:

שליש כוס מים
שליש כוס סוכר לבן

(צילום: ניצן מוסקט)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מתחילים בהכנת המילוי, מערבבים את כלל המצרכים בקערה (במידה והיא לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף עוד קינמון וסוכר). מניחים במקרר עד לשימוש.

מכינים תבנית עם נייר אפייה. פותחים את הבצק המופשר, ומרדדים אותו מעט. מורחים בעזרת מרית את המילוי בשכבה דקה על הבצק.

מקפלים את הבצק לאורך, ומרדדים מעט שוב להטמעה של המילוי. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לאורכו, ולאחר מכן יוצרים משולשים.

(צילום: ניצן מוסקט)

כל משולש מגלגלים לצורה של רוגעלך ומניחים ישירות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הרוגעלכים בביצה טרופה, ומפזרים מעט סוכר חום מעל. מכניסים לתנור לכחצי שעה, עד להזהבה.

במקביל, מכינים סירופ סוכר, בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק' נוספות, עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד לאחר הוצאת הרוגעלכים מהתנור יש להבריש אותם במי הסוכר.

הערות נוספות:

  • ניתן ליצור רוגעלכים גדולים יותר ולא לחצות את הבצק באמצע.
  • ניתן להמיר את המילוי בכל ממרח אחר שאוהבים.