יו"ר סיעת ימינה, ח״כ מתן כהנא הגיע היום (חמישי) לסיור במירון ואמר: לפני חודש נהרגו 45 אנשים באסון האזרחי החמור ביותר שידעה מדינת ישראל. גורמים שיש להם מה להסתיר ומפחדים מתוצאות החקירה עושים כל מאמץ לטייח חקירה רצינית. אעשה הכל כדי שהאסון ייחקר והלקחים יופקו. אם זה לא יקרה, האסון הבא הוא רק עניין של זמן".

ביום שני האחרון, התכנסה הוועדה המסדרת בראשות ח"כ קארין אלהרר לאשר פטור מחובת הנחה להצעת חוק להקמת וועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון שבראשה יעמוד שופט. חברי הכנסת החרדים וגוש נתניהו הצביעו נגד הקמת ועדה שכזו בטענה כי צריך להקים ועדה חיצונית בלתי תלויה שתגיע לחקר האמת.

פורום המשפחות השכולות של אסון מירון העביר ביקורת חריפה על נציגי הציבור החרדים וטעם כי יש להצביע בעד הצעת יש עתיד להקמת ועדת חקירה ממלכתית. בפורום תקפו את החרדים בכך שהם מפחדים להימצא אשמים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2021-05-27 at 16.17.25

ח"כ מתן כהנא היה היחיד ממפלגות הימין אשר הצביע בעד ההצעה של יש עתיד בוועדה המסדרת.

"אמש הצבעתי בעד הקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת אסון מירון. ככל שאני מעמיק לחשוב על זה אני לא מצליח להבין איך חברי כנסת מטרפדים, מורחים ומנסים באלף תירוצים למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית שיכולה להגיע לחקר האמת ולמנוע את האסון הבא. ממה אתם מפחדים??" כתב כהנא בחשבון הטוויטר שלו.