רבה של קרית ארבע, הרב דוב ליאור במכתב לחברי הגוף הבוחר כתב הרב ליאור: "תמכו במועמדותו של הגאון הרב אליעזר איגרא שליט"א, להיות הרב הראשי האשכנזי של עם ישראל".

רבה של קרית ארבע חברון, הרב דב ליאור, שיגר מכתב בו הוא מצהיר על תמיכתו ברב אליעזר איגרא לתפקיד הרב הראשי לישראל.

בתחילת השבוע פרסמנו ב'סרוגים' כי הרב איגרא המשמש כדיין בבית הדין הרבני הגדול וכרבו של הישוב כפר מימון הודיע כי יתמודד לתפקיד.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

כבעל השפעה רבה בקרב הנציגים התורניים לאומיים בגוף הבוחר, קרא הרב ליאור במכתבו לחברי הגוף הבוחר: "תתמכו במועמדותו של הגאון הרב אליעזר איגרא שליט"א, להיות הרב הראשי האשכנזי של עם ישראל".

במכתב פירט הרב ליאור וטען כי "הרב אליעזר איגרא שליט"א הינו צדיק אמיתי וירא שמים, עניו וצנוע, עטור במידות טובות. הוא תלמיד חכם, גדול בתורה אמיתי ושימש את גדולי דורנו, רבותינו הרב שפירא זצוק"ל והרב אליהו זצוק"ל. הוא פוסק בכל עניין בארבעת חלקי שו"ע ובכלל זה מתמחה במצוות התלויות בארץ ובחקלאות המתפתחת בארצנו וכן בסוגיות חמורות כיוחסין ועגונות, כדרכה של תורה המסורה לנו מדור דורים בלי לסטות ימין ושמאל, ומתוך סבר פנים יפות ונעימות לגברים ונשים כאחד.  ידיו רב לו והוא יושב על מדין מזה כעשרים וחמש שנה, כדיין, אב בית דין וחבר בית הדין הגדול."

עוד נכתב כי הרב איגרא מקובל על גדולי התורה ממגוון הצבורים בישראל, וזוכה לאמונם של קהלים רחבים – דתיים לאומיים, חרדים והציבור המסורתי.

אל המכתב הצטרפו וחתמו גם הרב משה דימנטמן- ראש כולל יד ברודמן ורב קהילת 'אוהל חיים' רחובות, הרב יועזר אריאל – דיין לשעבר בטבריה ובצפת וראש כולל דיינות בקרית ארבע והרב מרדכי נגארי – רב העיר מעלה אדומים.